banner171

IRGATLAR BİRLEŞTİ

  Merhaba sevgili okurlar. Malumunuz seçim atmosferine girmiş olduğumuz zaman içerisinde, bu kardeşinizde aktif siyasetin içinde görev yapan biri olduğuna göre, uzunca sayılabilecek bir süre için yazılarımıza ara vermiştik. Ama hayırlısı ile seçimler bitti, evli evline köylü köyüne mukabilinden bizde yeniden yazılara başlayalım dedik. Tahmin edeceğiniz üzere de yazımızın konusu 7 Haziran Seçimleri ve sonuçları üzerine olacak.

Başlığa şaşırmış olabilirsiniz. Seçim akabinde Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman bir yazı kaleme aldı. Mehmet Akif Ersoy’un her biri derin anlamlar içeren satırları arasından bezenmiş bir şiir ile. Gelin o şiiri önce bir okuyalım :
Yıkmak insanlara yapmak gibi kıymet mi verir
Onu en çolpa herifler de emin ol becerir.

Sade sen gösteriver 'işte budur kubbe' diye

İki ırgatla iner şimdi Süleymaniye.

Ama gel kaldıralım dendi mi heyhat o zaman

Bir Süleyman daha lazım yeniden bir de Sinan.

Bunların var mı sizin listede hiç benzeri; yok.
Ya ne var? Bir kuru dil, siz buyurun karnım tok.
Tabi neredeyse “çağ kapatıp çağ açıyoruz” dercesine pusuda bekleyen simsarlar, Hayrettin Hocanın yazısına değilde “iki ırgat” ifadesine takılmışlar. Veryansın ediyorlar sosyal medya üzerinden –Vay efendim seçmene ırgat dedi- diye. “Aynı seçmen Ak Parti’ye oy verirken iyiydi de şimdi ne oldu” teranesi almış yürümüş.

Biz de inşaat işiyle uğraşıyoruz. Irgatlığın ne mühim bir iş olduğunu herkesten iyi biliriz. Klavye başında sallamaya alışık olan bazı bünyelere verin küreği bakalım bir ırgat kadar kum çekebiliyorlar mı? Yada kaç tuğla taşıyacaklar? Veyahut kaç metre kazabilecekler? Mesele zaten o değil, bahsetmek istediğim ırgatlık –yada- amelelik, bir ustalık değil, şantiyede herhangi bir işi yapabilecek kalitede vasıfsız işçilerdir. Bunda bir şey yok. Ne aşağılama , ne hadsizleşme. 

İşte Hayrettin Hoca ırgat derken, vasıfsız olan bu işçilere talimat verin işte kubbe deyin, koskoca Süleymaniye Camii’ni indirirler demiş. Kendi de değil, Mehmet Akif söylemiş. Çok da iyi söylemiş.

Bütün ırgatlar birleşmiş işte arkadaş, chp, mhp, hdp,paralel ihanet şebekesi,ittifakçılar vb. hepsi bir araya gelmiş tek amaçları Süleymaniye’yi yıkalım olmuş. Sen tutmayacak vaatler verip insanları bile bile kandırırsan- iktidar olamayacaklarını kendileri de çok iyi biliyorlar ya neyse - , bu yapamayacakları vaatleri gerçekleştirmek için plan ve projelerin yok ise, senin tek amacın Ak Parti’yi alaşağı etmek oldu ise, söyleyin bana ne kaldı vasıfsız işçilikten? Çok güzel , bir araya geldiniz Ak Parti’yi indirdiniz. Hadi bakalım şimdi de bir araya gelin de bir Süleymaniye daha inşa edin. Mehmet Akif’in dediği gibi, listelerinizde var mı bir Süleyman ile Sinan?  Görelim bakalım vasıfsız mısınız yoksa usta mı. 
Yazımı sonlandırıyorum , Hayrettin Hocanın yazısından bir paragraf ile, vesselam..
“Ey muhalif partiler, kanlarınızın uyuşmadığı ve uyuşmayacağı apaçık belli iken, içinizden birinin tek başına iktidar olmak için yeterli oyu alamayacağını da çoluk çocuk bile bilir iken istikrarın teminatı olan bir iktidarı yıktınız, elde ettiğiniz sonuç ise bir kaos, bir çıkmaz, bir çaresizlikten ibarettir. Koalisyona hevesli görünen partinin hedefi de milletin menfaati değil, can suyuna muhtaç hale gelmiş bazı şahısların menfaatidir.”
YORUM EKLE

banner208

banner148

banner150

banner153