banner171

Ak Partili Belediye Başkanları, Taksim Meydanı'nda Demokrasi Nöbeti Tutan Vatandaşlarla Bir Araya...

İstanbul Avrupa Yakası’nda görev yapan Ak Partili 9 Belediye Başkanı,Taksim Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara bir araya geldi.

Ak Partili Belediye Başkanları, Taksim Meydanı'nda Demokrasi Nöbeti Tutan Vatandaşlarla Bir Araya...
 İstanbul Avrupa Yakası'nda görev yapan Ak Partili 9 Belediye Başkanı,Taksim Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara bir araya geldi. Vatandaşlara seslenen başkanlar, birlik ve beraberlik mesajı verdi.
İstanbul Avrupa Yakası'nda görev yapan 9 ilçenin Ak Partili belediye başkanIarı Taksim Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan binlerce vatandaşla bir araya geldi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner sırayla halka hitap etti. Demokrasi nöbetine destek veren belediye başkanları adına açılış konuşmasını yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan," İstanbul'un dört bir tarafından gelen sevgili başkanlarımızı selamlıyorum. Selamın büyüğü bu meydanlara. Bir mensubu olmaktan gurur duyduğum sevgilim kardeşlerim nöbetiniz hayırlı olsun. Vatan meydanlardır diyenler burada. Eğer mesele memleketse gerisi teferruattır diyenler var burada. İlk günden bugüne gerçekten bütün hikayeleri biliyoruz, duyduk, işittik. İnsanımız hangi siyasi partiden olursa olsun, hangi etnik kökenden olursa olsun, reisi cumhurumuz başkomutanımızın çağrısından sonra nasıl bir direniş gösterdiğini hep birlikte gördük, yaşadık" ifadelerini kullandı. Açılış konuşmasının ardından katılımlarıyla demokrasi nöbetine destek veren belediye başkanları halka hitap etti.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Sizler tarih yazdınız, yazmaya devam ediyorsunuz "

15 Temmuz akşamı vatandaşların tarih yazdığını ifade eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın," 15 Temmuz gecesi darbeye dur demek için meydanlara koşan göğsünü mermilere siper ederek meydanlara koşan o güzel ayaklarınızdan öpüyorum. Sizler tarih yazdınız, yazmaya devam ediyorsunuz. Rabbim sizlerden razı olsun" diye konuştu.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç,"Bu birlikteliğimiz Türkiye'nin geleceğine ışık tutacak "

Meydanlara sahip çıktıklarını vurgulayan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç," Şehitlerimizin emanetleri olan bu meydanlara sahip çıkıyoruz. Şehitlerimize layık bir şekilde sahip çıktığınız için bir kere daha sizleri kutluyoruz. Bu birlikteliklerimiz Türkiye'nin geleceğine daha fazla ışık tutacak, daha güçlü daha büyük bir Türkiye oluşmasında vesile olacak" ifadelerini kullandı

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Mübarek bir duruş sergiliyorsunuz"

Demokrasi nöbeti tutan vatandaşları saygıyla selamlayan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın," Sizler burada bulunmakla geçmişinize sahip çıkıyorsunuz. Geleceğinize sahip çıkıyorsunuz. Vatanınıza, milletinize, devletinize sahip çıkıyorsunuz. Mübarek bir duruş sergiliyorsunuz. Nöbetiniz mübarek olsun. Hepinizi saygıyla selamlıyorum" şeklinde konuştu.

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, "Tarihi bir durulu insanlık hafızasına kazıdınız"

Çok önemli bir duruşu şahit olunduğunu belirten Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu şöyle konuştu, "İnsanlık tarihinde 15 Temmuz'da Türkiye tarihi bir dönemden sizin yürekliliğinizle, sizin heyecanınızla çok önemli bir süreci geride bırakarak tarihi bir anı, tarihi bir heyecanı, tarihi bir duruşu insanlık tarihinin hafızasına yeniden yazan İstanbul'un hanımefendilerine, beyefendilerine, gençlerine, yaşlılarına İnsanlık tarihi bir borçlu olarak insanlık tarihinde yerini alacak"

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Milletin askerleri burada, FETÖ'nün askerleri nerede?"

Milletin askerlerinin meydanlarda olduğunun altını çizen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hastan Tahsin Usta," Buraya toplanmamıza vesile olan ve kulağı, gözü burada olan herkese şunu söylemek istiyorum. Vatanın, milletin, bağımsızlığın ve bayrağın bekçileri koruyucuları burada. Gerçek askerler burada. Milletin askerleri burada. FETÖ'nün askerleri nerede?" diyerek yaşanan darbe teşebbüsüne tepki gösterdi.

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, "Bayrak aşkıyla, vatan aşkıyla, ülke aşkıyla yollara düşen herkesi kutluyorum"

Vatandaşların bayrak aşkıyla, vatan aşkıyla, ülke aşkıyla yollara düştüğünü aktaran Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay sözlerini şöyle sürdürdü," Göstermiş olduğunuz duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum. Sultangazi'de ki nöbetlerimiz tüm heyecanıyla sürüyor. Sultangazi halkının selamlarını sunuyorum. Emir verildikten sonra, o mesaj verildikten sonra kimse kimsenin kimliğine bakmadan, kimse kimsenin dünya görüşünü sorgulamadan gönüllerini bir eden bayrak aşkıyla, vatan aşkıyla, ülke aşkıyla yollara düşen herkesi kutluyorum"

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Vakur duruşunuzdan dolayı hepinizi tebrik ediyorum"

Hakkaniyetten, adaletten, eşitlikten, kardeşlikten uzak dünya düzenini tanımadıkları için küresel güçlerin hedefi olduklarını ifade eden Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Milli iradeye sahip oluşunuzdaki gösterdiğiniz vakur duruşunuzdan dolayı hepinizi tebrik ediyorum. Dünyada bunca ülke varken neden bunlar bizim başımıza geldi? Neden bu Recep Tayyip Erdoğan'a reva görüldü. 1945'de bir dünya düzeni kuruldu. Recep Tayyip Erdoğan 1945'ten bu yana hiçbir dünya liderinin dile getiremediği ama eminim hepsinin aklından geçen asla cesaret edemedikleri bir şey söyledi. Dünya beşten büyüktür dedi. Ben sizin kurduğunuz zulme dayanan, hakkaniyetten uzak, adaletten uzak, eşitlikten uzak, kardeşlikten uzak bu düzeni tanımıyorum dedi" sözlerini kullandı.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, "Bir destan yazdınız"

Vatandaşların bir destan yazdığını ifade eden Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydın, "Toprak için, bayrak için, millet için, devlet için, halk için şehadet şerbeti içmiş olan 253 sevgili kardeşimizin anısına bu gece buradayız. Bin 500 kişinin üzerinde şehadet şerbetini içememiş olan ancak gazilik ünvanını almış olan kardeşlerimizin anısına Taksim Meydanı'ndayız. Bir destan yazdınız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından belediye başkanları Taksim Meydanı'ndan ayrılırken, vatandaşların demokrasi nöbeti sürüyor. 

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2016, 15:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153