banner171

AK Parti'nin bahar şölenine onlar katıldı...

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nca organize edilen "Biz Birlikte Türkiye'yiz Bahar Şöleni", AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapıldı.

AK Parti'nin bahar şölenine onlar katıldı...
 AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nca organize edilen "Biz Birlikte Türkiye'yiz Bahar Şöleni", AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapıldı. 
Esat Kabaklı'nın türkülerinin ardından başlayan şölende, Volkan Arslan, Funda Arar, Kibariye, Rojin, Yavuz Bingöl, Mustafa Ceceli, 7 Cihan Kadınları, Erhan Güleryüz, Rafet El Roman ve Serkan Çağrı konser verdi. Rojin, Kürtçe ve Türkçe şarkılar seslendirdi. 

Başbakan Davutoğlu'nun salona girmesinden sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş  vatandaşlara seslendi.

Topbaş, Türk milletinin tüm zenginlikleriyle geleceği beraber yazdığını söyledi. Bahar şöleniyle hep birlikte dünyaya sevgiyi ve kardeşliği haykırdıklarını belirten Topbaş, şöyle konuştu:

"Tüm yüzler gülsün, acılar dinsin istiyoruz. Huzuru bozanların oyunları bozulsun istiyoruz. Milletimizin birliği daim olsun diye Allah'a yakarıyoruz. Bugün büyük bir buluşma var. Duygular, düşünceler, umutlar bir. Tek yürek olduk. Büyük Türkiye ailesiyiz. Ayrımız, fitneye tahammülümüz yok. Bizi birbirimize düşman etmek isteyenlerin dediklerine karnımız tok. Dünyaya diyecek çok sözümüz var. Medeniyetimizin çiçekleri tüm coğrafyalarda açacak. Bir olursak her şeyi başarırız. Çanakkale destanını birlikte yazdık. Bir olursak yenilerini de birlikte yazarız."

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de şölene katılan vatandaşlara teşekkür ederek, çiçeklerin baharın habercisi olduğunu söyledi.

Salonda birçok kesimden insanın varlığına dikkati çeken Temurci, "Bahar çiçeklerle güzel ve biz hep birlikte Türkiye'yiz. Biz medeniyetimizde toprağı ana olarak görüyoruz. Bizler, topraktan gelip toprağa gideceğine inanan bir medeniyetin mensuplarıyız. Baharın gelişi ve toprağın dirilişi sadece toprakla alakalı değildir, insanla ilgilidir" diye konuştu. 

Temurci, toplumların da baharı olduğunu dile getirerek, bu baharın Türkiye'de AK Parti'yle yaşandığını ifade etti.

Şölenden notlar

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda, "Selam Olsun Bahara, Yeniden Dirilişe, Yeniden Yükselişe" teması, "Biz Birlikte Türkiye'yiz" sloganıyla, 21 Mart Nevruz Bayramı nedeniyle gerçekleştirilen şölene öğle saatlerinden itibaren gelmeye başlayan vatandaşlar, salondaki yerlerini aldı.

Şölene gelen katılımcılar, oluşturulan arama noktalarından geçerek salona alındı. Protokol ve basın mensupları ise kendileri için hazırlanan özel bölümde oturdu.  

Salonun içine ve dışına, Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dev posterleri ile büyük bir Türk bayrağı asıldı.

Salondaki koltuklara, vatandaşlar için Türk bayrağı ve AK Parti flamaları bırakıldı. Vatandaşlar, çalınan marşlara ve türkülere bayrak ve flamaları sallayarak eşlik etti. Salonun görüntüleri alana yerleştirilen dev ekranlardan katılımcılara yansıtıldı.  

Programın başlamasına bir saat kala spor salonunun tamamen dolduğu görüldü. Salonun değişik yerlerine AK Parti flamaları ile "Biz Birlikte Türkiye'yiz" yazılı pankartlar asıldı. 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, salona girişinde yoğun alkış ve tezahüratlarla karşılandı. Davutoğlu, konuşmasını yapacağı kürsünün iki yanına katılımcıları selamlaması için oluşturulan platformda, eşi Sare Davutoğlu ile yürüyerek, vatandaşlara karanfil attı, el salladı. Davutoğlu, zaman zaman küçük çocukları kucağına alarak, sevdi. 

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da şölene katıldı.

Davutoğlu ve sanatçılar, programın sonunda sahneye çıkarak, birlikte "Bir başkadır benim memleketim" şarkısını söyledi. Ardından Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile sanatçılara çiçek verdi.

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2015, 00:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153