banner171

AZİZ BABUŞCU 81 İLDEN GELEN GENÇLERLE BULUŞTU

AK Parti İstanbul Gençlik Kollarının düzenlediği “81 İl Üniversite Zirvesi Çalışma Programı” Aziz Babuşcu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

AZİZ BABUŞCU 81 İLDEN GELEN GENÇLERLE BULUŞTU

AK Parti İstanbul Gençlik Kollarının düzenlediği “81 İl Üniversite Zirvesi Çalışma Programı” Aziz Babuşcu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

İstanbul İl Başkanlığında düzenlenen toplantıya, İl Başkan Yardımcıları Ömer Seyfi Aktülün, Halis Dalkılıç, Abdullah Güler ve Ömer Faruk Kalaycı, İl Gençlik Kolları Başkanı Erkan Kandemir, Üniversite Brim Başkanları, Üniversite Temsilcileri, Üniversite Konsey Başkanları, Üniversite Kulüp, Topluluk ve Dernek Başkanları, Lise Teşkilat Başkanları ve Gençlik Kolları Üyeleri katıldı.

İstanbul Gençlik Kolları Üniversiteliler Brim Başkanı Suat Belviranlı’nın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, Aziz Babuşcu bir konuşma yaptı. Türkiye’nin her yerinden gençlerle birlikte olmaktan ve onları İstanbul’da ağırlamaktan büyük mutluluk ve heyecan duyduğunu belirten Babuşcu, “Üniversite, lise yılları, o dönemin arkadaşlıkları ve yaşananlar şu ana kadar ömrümde yaşadığım en anlamlı zaman dilimidir. O dönemdeki arkadaşlıklarımı Türkiye’nin farklı noktalarında olsalar da, en kötü ihtimalle telefonla görüşerek sürdürmeye çalışıyorum. Çünkü o yıllarda çok şeyi ama en çok imkânsızlığı paylaştık. Bu durum insanın duygu dünyasında büyük karşılıklar buluyor. O arkadaşlıkları bu coğrafyanın tarihi arka planının farkında olan bir anlayışın temsilcisi olarak, bir medeniyet kaygısı duyan, gelecek endişesi yaşayan, vicdan sızısı taşıyan ve dava bilinci kuşanabilen bir yol arkadaşlığı haline getirmişseniz bu çok daha anlamlıdır. Gelecekte bu ilişkilerden büyük mutluluklar ve önemli hukuklar doğacaktır. Onun için bu zaman dilimini bu bilinçle dolu dolu yaşayıp, arkadaşlıkların hakkını vermek lazım.” dedi.

AK Parti’nin ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, gençlerin gerek bir siyasi parti çatısı altında gerekse sosyal olarak farklı mecralarda bulunmasına büyük önem verdiğini söyleyen Babuşcu, sözlerine şöyle devam etti: “AK Parti Gençlik Kolları olarak sadece bir siyasi partide görev almaktan ibaret bir yol arkadaşlığı yapmıyorsunuz. AK Parti’nin dünyanın en büyük sivil toplum örgütü olduğunu düşünürseniz, meseleye bu sivil toplum örgütünün gençlik faaliyeti olarak bakmak zorundayız. Dünyanın neresinde olursa olsun, bir mazlumun, bir mağdurun sesi soluğu olmak ve onun mesajını taşımak gibi bir misyonumuz var. Yani bir siyasi parti kalıbına sığmayacak bir heyecan, bir ufuk ve vizyonu taşıyorsunuz. Siyasi partilerde genelde kısa vadeli hedefler konur. Türkiye’deki siyasi partilerin alışılmış tarzı budur. Ancak bir fikrin, bir duruşun, bir hissiyatın bayraktarlığını yapmak çok daha geniş ufuklar gerektirir. Bizim gençlik anlayışımız meselelere bu ideal ışığında yaklaşır. Biz, iktidardayken toplumsal muhalefeti temsil eden bir partiyiz. Toplumsal hak ve özgürlüklerin mücadelesini de biz yapıyoruz. Bu özelliğimizi kaybettiğimiz gün sıradanlaşırız. Bu muhalif tarafımızı kaybetmememizin teminatı siz gençlersiniz. Sizler daima bu partinin vicdanı olma refleksini göstermelisiniz. Bizi farklı kılan; yeri geldiğinde Filistin’de, yeri geldiğinde dünyanın herhangi bir yerindeki haksızlığa karşı çıkan tavrınız, partimizi statükoculuktan uzak tutacak, doğal mecrasında, yani milletin sesi olarak yola  devam etmesini sağlayacaktır. Sizlerin sayesinde bu parti mesajlarını geleceğe taşıyacaktır.”

İl Gençlik Kolları Başkanı Erkan Kandemir ve Genel Merkez Üniversiteliler Brim Başkanı Enes Şişman’ın konuşma yaptığı toplantı, yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi. 3 gün sürecek “81 İl Üniversite Zirvesi Çalışma Programı” kapsamında 81 ilden gelen temsilciler çeşitli toplantılara katılacak ve İstanbul’un tarihi yerlerini ziyaret edecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153