banner171

Başkan Kadir Topbaş Kore’de

İstanbul Kore’de 2014 organizasyonuna katılmak üzere Kore’ye giden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı Gyeonasangbuk-do Valisi Kim Kwan Yong karşıladı.

Başkan Kadir Topbaş Kore’de

 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “İstanbul Kore’de 2014” etkinlikleri için Güney Kore’nin Gyeongsangbuk-do eyaletine gitti. Başkan Kadir Topbaş’ı Eyalet Valisi Kim Kwan Yong ve Koreliler karşıladı.

Türkiye ve Kore bayraklarının dalgalandığı karşılamada 7 yaşındaki Min-ha Cho Kadir Topbaş’a çiçek verdi. Türkiye ve Kore bayraklarının dalgalandığı coşkulu karşılama törenine katılan Koreliler Başkan Topbaş’a sevgi gösterisinde bulundu.

Kendisine çiçek veren küçük kızı ailesiyle birlikte İstanbul’a davet eden Topbaş, “İstediğiniz zaman buyurun, bizim misafirimiz olun” dedi. Ayrıca yapılacak bir yarışmayla 5 Koreli çifti daha İstanbul’da misafir edeceklerini açıklayan Topbaş, “Türkiye’de daha çok Koreli turist görmek istediklerini söyledi.

Kadir Topbaş ve İstanbul ekibini Kore’de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Gyeongsangbuk-do Eyaleti Valisi Kim Kwan Yong da Türkiye ile iyi olan dostluk ilişkilerini daha da geliştirmek istediklerini belirterek, “Türkiye’ye daha çok Koreli vatandaşımız turist olarak gidecek” dedi.

Kadir Topbaş karşılamanın ardından kalacağı Tegu şehrindeki oteline geçti. Otelin girişinde “İstanbul Kore’de 2014” etkinliğinin Türk ve Koreli katılımcıları tarafından sevgi gösterileriyle karşılandı. Karşılama töreninde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Osman Savaş, KÜLTÜR AŞ Genel Müdürü Nevzat Kütük de yer aldı.

Turist sayısı yüzde 33 arttı

Öte yandan, geçen yıl yapılan kültür fuarı, İstanbul’a gelen Güney Koreli turist sayısında yüzde 33’lük artış sağladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Güney Kore’de 10 gün sürecek tanıtım etkinliklerinin ardından 2015 yılında artışın yüzde 100’e ulaşması bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi "İstanbul Kore'de 2014" organizasyonuyla Kore Cumhuriyeti'nin 3 kentinde kapsamlı bir Türkiye tanıtımı gerçekleştiriyor. “İstanbul Kore’de 2014’ başlığıyla düzenlenen etkinliklerin sloganı “Yeni bir yolculuk başlıyor” olarak belirlendi. Organizasyon geçen yıl Güney Kore’nin İstanbul’da düzenlediği ve yaklaşık 1 ay süren EXPO etkinliklerinin devamı niteliği taşıyor.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2014, 04:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153