banner171

Başkan Topbaş: “Şehir suyu damacana sulardan daha sağlıklı”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Açık ve net ifade etmek isterim ki İstanbul'daki şehir duyu damacanalardan daha sağlıklıdır. Bunu rahatlıkla söyleyebiliyorum. Yeter ki tesisat ve depolarda problem olmasın” dedi.

Başkan Topbaş: “Şehir suyu damacana sulardan daha sağlıklı”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Tarabya da yapımı devam eden Tekne Park inşaatına basın inceleme gezisinde bulundu. Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Başkan Topbaş daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin ‘İstanbullular köprü tadilatı sebebiyle deniz ulaşımına yöneldi mi?” sorusu üzerine, “Deniz ulaşımında yüzde 5'lik bir artış var. Ama bu artış bizim arzu ettiğimiz oranda değil. Deniz ulaşımında ücretlerde indirim yapıldı. Maalesef kapasitelerimizin 100’de 10’u 15’ini ancak kullanabiliyoruz. 100’de 5’lik bir artış var. Daha fazla bir artış olması gerekiyor. Destek vermek adına iskelelerle yerleşim alanları arasında bir ulaşım sistemini kurma çalışmalarını yürütmekteyiz. Denizin kullanımı bu kent ulaşımı için daha doğrudur. Deniz doğal asfalt dediğimiz bir ulaşım aksıdır. İstiyoruz ki İstanbullular denizi yoğun bir şekilde kullansınlar. Özellikle sahil kesiminde oturan vatandaşlarımızdan bunu bekliyoruz. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Haliç'teki çalışmaları yakından takip ediyoruz. Bu konuda karayollarına destek veriyoruz" şeklinde cevap verdi.

Bir gazetecinin “Bugün basında çıkan 50 damacana firmasının sularından sadece 14'ünün temiz çıktığı yönündeki haberlerle ilgili olarak ne düşünüyorsunuz?” sorusu üzerine de, “Bu kontroller İstanbul'da il sağlık müdürlüğü tarafından yürütülüyor. Burada açık ve net ifade etmek isterim ki İstanbul'daki şehir duyu damacanalardan daha sağlıklıdır. Bunu rahatlıkla söyleyebiliyorum. Yeter ki tesisat ve depolarda problem olmasın" şeklinde cevap verdi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
oktay bölek
oktay bölek - 10 yıl Önce

burdan soruyorum sayın belediye başkanı kadir beye fırınlara insan saglıhıyla oynuyorlar ekmehi poşete koydurdular cok güzel de eeeee halk ekmeyi kimin neden ekmek 40 kuruş poşet istersen 10 kuruşta poşet parası isteniyor bu ne biçib sistem annam veremedim sizannam vere bildinizmi??????

oktay bölek
oktay bölek - 10 yıl Önce

bizleri inandırması için bir bardak içsin inanalım

SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153