banner171

Çevik Kuvvet Minibüsü Kaza Yaptı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı çevik kuvvet ekipleri E5 Karayolu Bakırköy İncirli mevkiinde trafik kazası geçirdi.

Çevik Kuvvet Minibüsü Kaza Yaptı

D-100 Karayolu İncirli mevkiinde göreve giden Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne ait minibüs, bariyerlere çarparak takla attı. Kazada, biri ağır 4 polis memuru yaralandı. Hastaneye kaldırılan polislerin tedavisi sürüyor. Polis, kazaya sebebiyet verdiği iddia edilen ticari taksiyi yakalamak için çalışma başlattı.

Kaza, D-100 Karayolu İncirli mevkiinde meydana geldi. İddialara göre, Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nden göreve gitmek üzere yola çıkan 34 A 63607 plakalı çevik kuvvet minibüsü, Avcılar istikametine ilerlerken sol şeritteki bir ticari taksi tarafından sıkıştırıldı. Polis aracına çarpan taksi kaçarken polis minibüsü kontrolden çıkarak önce 76 DD 576 plakalı cipe ardından da bariyerlere çarpıt. Bariyerlerin yaklaşık 20 metrelik bölümünü parçalayan minibüs takla attı.

Araçta bulunan polis memurlarından bazıları camdan fırladı. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Polis ekipleri de meslektaşlarına yardım etmek için seferber oldu. Kazada yaralanan ve durumu ağır olan polis memuru Nejat Kander ambulansla olay yerine en yakın hastane olan Özel Medical Park Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumları daha hafif olan yaralılardan Zafer Şal, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, Nurettin Karakaş ile Emre Atasavun da Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralı polis Nejat Kander'in hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

POLİS MİNİBÜSÜ HURDAYA DÖNDÜ
Kaza yapan polis minibüsü hurdaya döndü. Aracın motoru metrelerce ileri fırladı. İtfaiye ekipleri, araç içerisinde başka birinin olup olmadığını belirlemek için uzun süre çalıştı. Kaza sebebiyle D-100 Karayolu Avcılar istikametine trafiğe kapatıldı.

Görgü tanıkları, sol şeritte ilerleyen bir otomobilin polis minibüsünü sıkıştırdığını ve çarptıktan sonra da kazanın meydana geldiğini öne sürdü. Vatandaşlar, kaza anında büyük bir gürültü olduğunu ve patlama meydana geldiğini sandıklarını aktardı.

Kazaya karışan 76 DD 576 plakalı cipin sürücüsü de ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda kazaya, plakası alınamayan bir ticari taksinin sebebiyet verdiği ileri sürüldü. Polis ekipleri, kazaya sebep olduğundan şüphelendikleri hasarlı ticari taksileri tek tek inceledi.

Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri de kaza yerinde detaylı incelemelerde bulundu. Polis ayrıca, kaza yerini gören kamera kayıtlarını da incelemeye aldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153