banner171

CHP İstanbul il Başkanı değişiyor

Cumhuriyet Halk Partisi’nde sık sık değişen İstanbul İl Başkanlığı koltuğunda bugün yeni bir dönem daha başlıyor.

	 CHP İstanbul il Başkanı değişiyor

Nebil İlsever'in yerine CHP MYK tarafından Mart ayında İstanbul il Başkanlığına atanan Bahri Şahin’in görevi bugün sona erecek. Aldığımız bilgiye göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mevcut İl Başkanı Bahri Şahin’i Ankara’ya çağırarak kendisine görevinin sona ereceğini bildirdi. Şahin’e hizmetleri için teşekkür eden Kılıçdaroğlu’nun “Size karşı herhangi bir tepkim yok” diyerek söz konusu değişikliğin sadece bir yönetim tasarrufu olduğunu aktardığı öğrenildi.

İSTANBUL'A AĞABEY FORMÜLÜ

CHP’nin örgütsel anlamda en önemli teşkilatlarının başında gelen İstanbul İl Başkanlığı koltuğuna gelecek isim olarak kulisler Nebil İlsever döneminde de il yönetiminde olan Oğuz Kaan Salıcı olarak konuşuluyordu. Fakat İstanbul teşkilatlarında dirilişi sağlayabilmesi adına İstanbul'a bir ağabey formülü ile hakim olunması hedefleniyor. Bu anlamda (Ağabey- Başkan görevi için) partide sözü dinlenen isimlerden Ali Topuz ve Hasan Fehmi Güneş öne çıkıyor. Yine Kulislerde ismi geçen Ali Özcan ve eski il başkanı Nebil İlsever'in ise göreve dönmesi mümkün gözükmüyor. Bugün MYK tarafından İstanbul İl Başkanı olarak açıklanacak isim Parti içerisinde itibarlı, Kılıçdaroğlu'nun da saygı duyduğu bu iki isimden birisi olacak.

İSTANBUL'A TOPUZ - ANKARA'YA KARAYALÇIN

Ayrıca Kılıçdaoğlu yönetimi, dün parti içerisinde büyük bir rant olayına şahit olduğunu itiraf ettikten sonra istifasını sunan CHP Ankara il Başkanı Tarık Şengül'ün yerine de Murat Karayalçın ismini düşünüyor. MYK'dan İstanbul için Ali Topuz, Ankara için Murat Karayalçın isimleri çıkması bekleniyor...

hürhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153