banner171

Emlakta Avrupa kentleri İstanbul'a yetişemedi!

İstanbul, Knight Frank'ın açıkladığı raporda, ev fiyatlarının oranında dünyada ilk üçe girdi.

Emlakta Avrupa kentleri İstanbul'a yetişemedi!
 İngiliz şirket Knight Frank, küresel ölçekte gayrimenkul sektörüne dair araştırmalar yapıyor. Şirketin yayınladığı Global Şehir Endeksi’nin 2016 verilerine göre son 1 yıllık fiyat hareketliliğinde İstanbul dünya çapında ilk 3’te yer aldı.
İSTANBUL İLK ÜÇTE

Dünyanın önemli 150 şehrinde son 1 yılda ev fiyatlarındaki ortalama değişimi ölçen şirketin listesinde Çin’den Şenzhen ve Şanghay ilk iki sırayı alırken, bu iki şehri İstanbul takip etti.

Çin’in yeni yükselen değeri Şenzhen’de son 1 yılda ev fiyatlarında yüzde 62’lik artış yaşanırken, Şanghay’daki artış yüzde 30’a denk geldi. İstanbul’da ise yüzde 20’lik yükseliş kaydedildi.

LİSTEDE İZMİR DE VAR

Bu üç şehri sırasıyla yine Çin’den Nanjing ve Pekin takip etti. Böylelikle ilk 5’te 4 Çinli kentin arasına İstanbul yerleşmiş oldu. Listede İzmir yüzde 16’lık fiyat hareketliliği ile 9. sırada yer alırken, yüzde 10’luk fiyat artışıyla Ankara 27. sırada kendisine yer buldu.

MOSKOVA 'EKSİ' YÖNDE DERECE YAPTI

Listede fiyat düşüşü yaşanan şehirler de sıralanırken, bu ligde pek çok önemli ülkenin tanınmış kentleri de yer aldı. En çok fiyat düşüşü yüzde 11’le İngiltere’nin Aberdeen şehrinde yaşanırken, bu kenti yüzde 8’lik düşüşlerle Taipei ve Moskova takip etti.

KAYNAK:UZMANPARA

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2016, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153