banner171

G.O.Paşa ve bu ilçelerde yaşayanlar dikkat! İBB'den acil uyarı!

İstanbul büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul'da etkili olan yağışla ilgili açıklama yaptı.

G.O.Paşa ve bu ilçelerde yaşayanlar dikkat! İBB'den acil uyarı!
 İstanbul büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul'da etkili olan yağışla ilgili açıklama yaptı. Açıklama "Yağışların bir saat içinde kuzeyden güneye doğru şiddetini artırarak il genelinde etkili olması bekleniyor. Tahminlere göre özellikle Istırancalar, Çatalca, Büyükçekmece, Arnavutköy, Sultangazi, Sarıyer, Beykoz, Sultanbeyli, Pendik ve Tuzla ilçelerinde şiddetli yağış bekleniyor" denildi.
İBB'nin yağışla ilgili yaptığı açıklamada, "İstanbul'da dün sabah saatlerinden itibaren aralıklarla yağan yağmur, dün gece yarısı itibariyle yer yer etkisini artırarak devam etmiştir. Yağış özellikle Boğaz çevresi ve Avrupa yakasında etkili olmuştur. Sarıyer, Kağıthane, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa, Esenler, Bahçelievler, Silivri ve Çatalca yağıştan en çok etkilenen ilçelerdir" denildi.

126 SU BİRİKİNTİSİ MÜRACAATI GELDİ


 Gece boyunca yağan yağmur nedeniyle önemli bir olumsuzluk yaşanmadığı belirtilen açıklamada, "Yağış nedeniyle İBB Birimlerine 126 su birikintisi müracaatı geldi. AKOM, İtfaiye, Yol Bakım Onarım Müdürlüğü ve İSKİ gelen ihbarlar doğrultusunda su tahliyesi çalışmalarını yaptı. İBB Birimleri 1660 personel, 779 araç/ iş makinesi, 325 motopomp, 384 dalgıç pompa ile olası olumsuzluklara karşı hazır bekletiliyor" ifadeleri yeraldı.

TAŞKIN VE GÖLLENMEYE DİKKAT

Yağışların bir saat içinde kuzeyden güneye doğru şiddetini artırarak il genelinde etkili olması, yarın sabah saatlerine kadar da etkisini devam ettirmesi beklendiği kaydedilen açıklamada, "Tahminlere göre özellikle Istırancalar, Çatalca, Büyükçekmece, Arnavutköy, Sultangazi, Sarıyer, Beykoz, Sultanbeyli, Pendik ve Tuzla ilçelerinde şiddetli, diğer semtlerinde ise kuvvetli yağacağı; taşkın ve göllenme hadiselerinin yaşanabileceği tahmin edilmektedir" denildi.

Açıklamada bölgelerde kaydedilen yağış değerleri de şu şekilde verildi

Çatalca          60 kg

Kağıthane       44 kg

Terkos           28 kg

Silivri             27 kg

Hadımköy       20 kg

Başakşehir      15 kg

Aksaray         25 kg

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2014, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153