banner171

İSMEK tasarımları podyuma taşındı

stanbul Büyükşehir Belediyesi İSMEK’in tasarımları, “Geçmişten Geleceğe Hayalim İstanbul” defileyle podyumlara taşındı.

İSMEK tasarımları podyuma taşındı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sanat ve mesleki eğitim kursları İSMEK kursiyerlerinin tasarımları, “Geçmişten Geleceğe Hayalim İstanbul” adlı defileyle podyumlara taşındı.

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen defileye İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadir Topbaş ve Eşi Özleyiş Topbaş’ın yanı sıra, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun Eşi Gül Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Adem Baştürk, Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Eren, Başkan Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ile iş, sanat ve moda dünyasından pek çok tanınmış ismi katıldı.

Uğurkan Erez’in koreografisiyle hazırlanan defilenin kreasyonu toplam 80 parçadan oluştu.. Defilede yer alan kreasyonları Serenay Sarıkaya, Hande Subaşı, Sema Şimşek, Tuğba Karaca, Irmak Atuk, Merve Büyüksaraç, Sinem Sülün, Bilge Kara, Merve Karan, Fatma Yaman, Yelda Kara, Zeynep Dörtkardeşler, Alona Kral, Semiha Bezek, Nur Gümüşdoğrayan gibi ünlü mankenler podyumda takdim etti.

İSMEK eserleri Paris ve New York’ta sergilenmeli

Davetlilere sanat ve emek dolu dakikalar yaşatan defilenin ardından konuşan Başkan Kadir Topbaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 1996 yılında 144 öğrenci 3 branşla başlattığı İSMEK’in bugün podyumlarda birbirinden güzel eserleri sunduğuna dikkat çekerek, “Birbirinden değerli sanatçılarımızın ve usta öğreticilerin yer aldığı bu gece, gerçekten ‘Hayalim İstanbul’ diyebileceğimiz muhteşem defileyi birlikte izledik. Biz bu değerlerlerimizi daha farklı yerlere taşımalıyız. Gönlümden geçiyor ki; bu güzellikler Paris’te, Viyana’da, New York’ta ve dünyanın başka yerlerinde olmalı” dedi.

İstanbul artık her yönüyle ve her değeriyle dünya gündemine taşındığını vurgulayan Başkan Topbaş, şöyle konuştu; “Özel bir çalışmayla evine döndürdüğümüz lalenin buradaki eserlere yansımasını mutlulukla gördüm. Değerlerimizi tekrar kucaklıyorum. Ben bu güzel sergiye emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Özellikle bu akşam burada yapılan defilenin arka planında görünmeyen onlarca kişiye ve İSMEK’in usta öğreticileri ile kursiyerlerine teşekkür ediyorum. Artık yurtdışından İSMEK’i model olarak almak isteyen, çeşitli alanlarda usta öğreticiler yetiştirmemizi isteyen ve bununla ilgili anlaşmalar yapmak isteyen ülkeler var. Bundan gurur duyuyoruz.”

Defilenin Danışmanı Erol Albayrak ile Uğurkan Erez’e ve İSMEK ekibine moral veren Eşi Özleyiş Topbaş’a çiçek takdim etti. Defilede özellikle İSMEK kursiyerlerinin tasarladığı bir elbise giydiğine dikkat çeken Özleyiş Topbaş da defileye emeği geçenlere teşekkür etti. Defileye aralarında Neslihan Yargıcı, Erkan Özerman, Sezen Cumhur Önal, Şahin Özer, Orhan Hakalmaz’ın da bulunduğu iş, sanat ve moda dünyasından pek çok tanınmış ismi katıldı.

 


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153