banner171

İstanbul için tüyler ürperten deprem ve tsunami uyarısı! Eyüp'e bile gidebilir

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Hem Marmara kıyılarını kazdık hem Türkiye kıyılarını. Marmara'da son 3 bin yıl içerisinde 25'ten fazla tsunami izi bulduk. En son 1894'te yaşanmış. Dolayısıyla Marmara kıyıları tsunami potansiyeli taşıyor. Marmara'daki bir tsunami Eyüp'e bile gidebilir" dedi.

İstanbul için tüyler ürperten deprem ve tsunami uyarısı! Eyüp'e bile gidebilir
 İstanbul'da büyük bir deprem beklenirken, Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan tüyler ürperten açıklamalar geldi. Prof. Dr. Ersoy, "Hem Marmara kıyılarını kazdık hem Türkiye kıyılarını. Marmara'da son 3 bin yıl içerisinde 25'ten fazla tsunami izi bulduk. En son 1894'te yaşanmış. Dolayısıyla Marmara kıyıları tsunami potansiyeli taşıyor. Tsunami dalgaları dar kanallara girdiğinde mevcuttan daha yükseğe çıkabilir. Marmara'daki bir tsunami Eyüp'e bile gidebilir" dedi.






Prof. Dr. Şükrü Ersoy, olası bir tsunamide dalgaların yüksekliklerine ilişkin ise şunları söyledi:

'Elbette bu tsunami okyanuslar kadar olmaz. Maksimum 3 metre ama 1 metrelik su bile öldürücüdür. Çünkü o dalgalar peş peşe gelen dalgalardır. Sahilde 100 metre, 200 metre bile girse geri çekildiğinde hem gelirken hem çekilirken çok fazla zarar verebilir. Tsunami dalgaları dar kanallara girdiğinde mevcuttan daha yükseğe çıkabilir. Marmara'daki bir tsunami Eyüp'e bile gidebilir. Bu tür varyasyonlar var.'

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2020, 13:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153