banner171

İstanbul'a 290 kişilik metrobüs

Bursa'da üretilen 3 kabinli, 290 kişi kapasiteli metrobüslerle İstanbul trafiğinde rahatlama sağlanması amaçlanıyor.

İstanbul'a 290 kişilik metrobüs
 İstanbul Büyükşehir Belediyesinin talebi üzerine Bursa'daki bir firma tarafından 3 kabinli, 290 kişi kapasiteli metrobüs üretildi.

Metrobüsleri üreten otomotiv fabrikasının Genel Müdürü Remzi Baka, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden iki yıl önce gelen talep üzerine metrobüsün tasarımına ve üretimine başladıklarını söyledi.



Baka, "Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve teknik ekibinin katkılarıyla bugünlere geldik. 25 metre uzunluğunda, 290 kişi kapasiteli metrobüs aracını geliştirdik. Yıl sonuna kadar metrobüsün testlerini ve homologasyon (onay) işlemlerini bitireceğiz" diye konuştu.


Yeni metrobüs aracının şu anda kullanılanlardan daha gelişmiş olduğunu dile getiren Baka, "İstanbul'daki metrobüs hattında şu anda yaklaşık 480 araç çalışıyor ve günde ortalama 750 bin yolcu taşınıyor. Şu anda çalışan metrobüs araçları yaklaşık 190 kişilik kapasiteye sahip. Aracımızın kapasitesi 290 kişi olduğu için İstanbul'daki mevcut taşıma kapasitesini yüzde 40 civarında artıracaktır" dedi.


Baka, “Yıl sonunda bu araçlarımızı İstanbul metrobüs hatlarında görmeyi arzu ediyoruz. Araçlarımızı dizel, elektrikli ve hibrit olarak üç ayrı modelde geliştirdik. Şu andaki aracımızı dizel Euro-6 Avrupa standartlarına ve belgelendirmelerine uygun olarak geliştirdik. Süreç içinde bu aracın elektrikli ve hibrit versiyonunu da belediyelerin talebi üzerine üretebiliriz. Bu araçlarımızı yurt dışına satabilmek için Avrupa standartlarına uygun olarak geliştirdik” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2016, 12:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153