banner171

İstanbul'a koronavirüs konusunda müjdeli haber geldi!

İstanbul'a koronavirüs konusunda müjdeli haber geldi!

İstanbul'a koronavirüs konusunda müjdeli haber geldi!
 Türkiye'de ölümcül koronavirüsle mücadele devam ederken son gelen veriler umutlandırdı. Vakalardaki artış hızının düşmesiyle birlikle normalleşme süreci ile ilgili planlamalara başlandı. Eğer bir dalgalanma olmazsa Ramazan Bayramı sonrası normalleşme sürecine geçilecek. Her il için farklı uygulama gündeme gelecek. Peki İstanbul, Ankara ve İzmir'de son durum nasıl? İşte ayrıntılar...
Bakan Koca, 'Şu anki tablomuz, hasta artış hızımızın düştüğü, ölüm artış hızımızın durağan bir döneme girdiği. Sağlık kuruluşlarımızın yatak doluluk, yoğun bakım doluluk ve entübe yani ventilatörlerimizin doluluk oranı stabilleşti. Bu tablo bizim için sevindirici.' sözleri gelecek günler için umut verdi.


Sağlık Bakanlığında yapılan değerlendirme toplantılarında, İstanbul'da en çok hastanın görüldüğü yani pik noktasına gelindiği ve yatay bir seyrin izleneceği plato noktasına yaklaşıldığı, Ankara ve İzmir'in henüz bu noktadan uzak olduğu belirlendi.

Toplantılarda masaya yatırılan bir diğer konu hastanelere yapılan acil başvurular. Hem İstanbul hem de Anadolu'daki hastanelerin acil servislerine 'korona' başvurularında azalma var. Son 4-5 gündür hem vakalar katlanarak artmıyor. Hem de vaka artış hızı eğrisi daha yatay hale geliyor.

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2020, 19:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153