banner171

İstanbul'da 3 canlı bomba yakalandı!

İstanbul'un Başakşehir ve Pendik ilçelerinde DAEŞ'e yönelik düzenlenen operasyon kapsamında canlı bomba yelekli üç terörist yakalandı.

İstanbul'da 3 canlı bomba yakalandı!

Başakşehir ve Pendik'te düzenlenen DAEŞ operasyonunda 3 kişi gözaltına alındı.

Pendik ve Başakşehir'de 2 adrese düzenlenen operasyonda terör örgütü DAEŞ üyesi 2'si Çeçen 3 kişi gözaltına alınırken, canlı bomba eyleminde kullanılabileceği değerlendirilen yelek, tüpler, uzun namlulu silah mermisi ve örgütsel dökümanlar ele geçirildi

2 ADRESE OPERASYON

Alınan bilgiye göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DAEŞ'in İstanbul'da sansasyonel eylem hazırlığı içerisinde olduğu istihbaratı üzerine çalışma başlattı. Bu kapsamda, 18 Haziran'da Pendik ve Başakşehir'de 2 adrese operasyon düzenleyen ekipler, 2'si Çeçenistan uyruklu 3 kişiyi gözaltına aldı.

Adreslerde yapılan aramalarda, canlı bomba eyleminde kullanılabileceği değerlendirilen yelek, çok sayıda tüp, uzun namlulu silah mermileri ile şifrelenmiş dokümanlar, dijital malzemeler ve örgütsel materyaller ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Fuat G, Bekhan Alim H. ve Zelimhan A. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

SURİYE'DEN GELDİLER

DAEŞ'in Türkiye sorumlularından olduğu belirtilen Fuat G'nin, Suriye'nin Rakka kentindeki örgüt yöneticileriyle irtibatlı olduğu ve İstanbul'da eylem planladığı, Çeçenistan uyruklu 2 kişinin ise eylemi gerçekleştirmek için Suriye'den İstanbul'a geldiği öne sürüldü.

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2016, 18:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153