banner171

İstanbul'da 39 ilçede 15 bin polisle operasyon

İstanbul'un 39 ilçesinde 15 binin üzerinde polisin katılımıyla geniş çaplı asayiş operasyonu düzenlendi.

İstanbul'da 39 ilçede 15 bin polisle operasyon
 Operasyona, ilçe emniyet müdürlükleri ile Terör, İstihbarat, Organize Suçlar, Narkotik, Güvenlik, Asayiş, Önleyici Hizmetler, Özel Harekat, Çevik Kuvvet ve Çocuk Şube müdürlüklerine bağlı ekipler, Güven ve Yunus timleri katıldı. Bir polis helikopteri de havadan destek verdi.
SUÇ ÖRGÜTLERİNE BASKINLAR

Özellikle terör, asayiş ve narkotik konularında çalışma yürüten ekipler, organize suç örgütlerine yönelik de baskınlar gerçekleştirdi.

İlçelerde önceden belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlenirken, her ilçenin meydan ve merkezi noktalarında şüpheli görülen kişilerin GBT sorgusu, üst araması yapıldı, araçlar kontrol edildi.

Asayiş ekipleri ve Yunus timleri, Tarlabaşı'ndaki metruk binalarda arama yaptı. Narkotik köpeği "Polo" da metruk binalarda uyuşturucu madde aramalarına katıldı.

Tarlabaşı'nda ekiplerin kapısını "koçbaşı" ile kırarak girdiği bir binada, farklı miktarlarda extacy hap, eroin ve kokain ele geçirildi.




ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER SERGİLENDİ

İstanbul'un 39 ilçesinde yaklaşık 15 bin polisin katılımıyla yapılan geniş çaplı operasyonda ele geçirilen malzemelerin bir kısmı sergilendi.

İstanbul polisinin gerçekleştirdiği operasyonda ele geçirilen malzemeler Gayrettepe'deki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünde basın mensuplarına gösterildi.

Emniyette sergilenen malzemeler arasında çok sayıda tabanca ile uzun namlulu silah ve bunlara ait çok sayıda şarjör ve mermi, tombala makinesi, tombala topu, kaçak sigara, kaçak içki, sigara alma makineleri, büyük bıçak, para, plazma televizyon ile uyuşturucu madde ve çeşitli suç unsurları yer aldı.



EMNİYET MÜDÜRÜ'NDEN AÇIKLAMA

Taksim Meydanı'nda operasyona ilişkin gazetecilere açıklama yapan İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, emniyet personelinin başarılı bir operasyona imza attığını söyledi.

Altınok, "An itibariyle yaklaşık 15 bin mesai arkadaşımızla İstanbul'un 39 ilçesinde yürüttüğümüz geniş çaplı asayiş uygulamasında; polisin önleyici kolluk görevini daha ön plana çıkarmayı, suçun işlenmesine mahal vermeyen bir anlayışla İstanbulluların huzuru ile sükununu sağlamayı ve polise olan güvencini artırmayı hedefledik" diye konuştu.

Arkadaşlarının çok güzel bir operasyon yürüttüğünü, kendisine gelen bilgilere göre çok olumlu sonuçlar alındığını kaydeden Altınok, "Yoğun çalışmalar her ilçede sıklıkla devam ediyor. Operasyon gece 01.00'e kadar devam edecek. Polisin artık farklı bir gözle algılanmasının önüne geçmek, asli görevine dönmesini sağlamak ve asli görevinin suç işlenmeden önce gerekli tedbiri almak olduğu algısını topluma ve İstanbullu hemşehrilerime daha iyi gösterebilmek için bu uygulamaları zaman zaman yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Altınok, İstanbul emniyetine bağlı tüm şube ve ilçe emniyet müdürlüklerinin kendi alanları ve görev sahalarıyla ilgili çalışma yaptığını anlatarak, şöyle devam etti:



"İSTANBULLULAR POLİSE GÜVENSİN"

"Asayiş şubeden trafik şubeye, narkotik şubeden diğer tüm birimlere yaklaşık 15 bin polis işinin başında. İstanbullular polise güvensinler. Ekibimizle beraber 24 saat mesai harcayarak vatandaşımızın daha iyi bir şehirde yaşayabilmesi için çok büyük gayret gösteriyoruz. O güvenceyi ve taahhüdü halkımıza veriyoruz. İstanbul'un bir önceki günden daha güvenli ve yaşanabilir bir şehir olacağını dile getiriyoruz."

Altınok, operasyon kapsamında şu ana kadar 5 ilçeyle ilgili gelen bilgilere göre 7 tabanca ve uzun namlulu silah ile çeşitli tür ve miktarda uyuşturucu maddenin ele geçirildiğini, ayrıca 40'ın üzerinde aranan şahsın da gözaltına alındığını açıkladı.

Musul'daki rehinelerin serbest kalmasıyla ilgili yaşadığı mutluluğu da dile getiren Altınok, "Bugün itibariyle memlekete gelen 46 vatan evladı içerisinde İstanbul emniyetinde görevli bir personel de bulunuyor. 46 vatandaşımıza ve ailelerine 'geçmiş olsun' ve 'gözünüz aydın' diyorum" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2014, 08:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153