banner171

İstanbul'da Bayram Trafiği Başladı! Her İki Köprü de Kilit

4 günlük Ramazan Bayramı tatili öncesi Boğaziçi ve FSM'de araç yoğunluğundan dolayı trafik durma noktasına geldi. 33 km'lik Bahçeşehir- FSM köprüsü arası 3 saatte geçilebiliyor.

İstanbul'da Bayram Trafiği Başladı! Her İki Köprü de Kilit
 Arefe olan Perşembe günü için de kamu çalışanlarının idari izinli sayılmasıyla 4 güne çıkan Ramazan Bayramı tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu. Bu yoğunluk ilerleyen saatlerde normale dönerken, bugün saat 14.30'dan itibaren tatil çilesi başladı. Bütün İstanbul'da trafik felç oldu. Trafik haritalarında her yer yoğunluktan kıpkırmızı...
BAHÇEŞEHİR FSM KÖPRÜSÜ ARASI 3 SAAT

Trafik ölçüm istasyonlarından derlenen bilgiye göre, saat 18.00 itibariyle, sürücüler 33 kilometrelik Bahçeşehir-FSM Köprüsü arasındaki mesafeyi 3 saatte kat edebildi. En yoğun bölge ise Tekstilkent-Hasdal arası oldu. Sürücüler 9 kilometrelik bu mesafeyi tam 81 dakikada alabildiler.

"BU SAATTEN SONRA KARŞIYA GEÇİLMEZ"

BB Trafik Radyo Yayın ve İdari Koordinatörü Murat Kazanasmaz ise attığı tweetle durumu özetledi: Anadolu yakasına nereden geçerim diye sorulmaz. Çünkü bu saatten sonra karşıya geçilmez.

ÖNLEMLER ALINDI AMA...

Bu sabah saatlerinde İstanbul'dan Kocaeli istikametine doğru birkaç saat devam eden yoğun araç trafiği yaşandı. Bu yoğunluk ilerleyen saatlerde normale dönerken, asıl yoğunluğun akşam saatlerinde başlayabileceği belirtildi. Her dini bayram öncesi olduğu gibi bu bayram arefesinde de İstanbul'dan beklenen araç trafiği yoğunluğu nedeniyle bir dizi önlemler alındı. TEM ve D-100 karayolu'nda bakım onarım çalışmaları durduruldu.

KÖPRÜLER KİLİT

Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü her iki yönde de yoğun...

HALİÇ KÖPRÜSÜ'NDE BAYRAM TRAFİĞİ

Haliç köprüsünde özellikle Ankara istikametinde trafikteki akış hızı 10 kilometreye kadar düştü. Trafik belli bölümlerde aksa da Boğaziçi köprüsüne yaklaştıkça tıkanmalar başladı. Haliç köprüsündeki yan yollar ise gün boyunca yoğun trafik nedeniyle tıkandı

1 KAZA, 1 TIR ARIZASI

TEM otoyolunda hem Edirne hem de Ankara istikametinde yaşanan yoğunluğun 2 nedeni vardı. Gaziosmanpaşa Metris mevkinde aynı istikamete seyreden iki otomobilin çarpışması nedeniyle meydana gelen yaralamalı trafik kazası Edirne istikametindeki trafiği kilitledi. Ankara istikametinde trafiği felç eden ise bir TIR'ın arızalanması oldu.

İBB TRAFİK UYGULAMASI ÇÖKTÜ

Her iki istikamete trafiğin durma noktasına geldiği dakikalarda çoğu bayram trafiğinden kaçmak için yola çıkan sürücüler İBB'nin trafik yoğunluğunu gösteren uygulamasına sarıldı. Ancak söz konusu uygulama trafik yoğunluğunu göstermeyince altarnetif çıkışları da kullanamayan sürücüler yoğunluğun artmasına yol açtı.

TIR VE KAZAYA KARIŞAN ARAÇLAR KALDIRILDI AMA YOĞUNLUK SÜRÜYOR

Trafik ekiplerinin kazaya karışan araçları yoldan kaldırmasının ardından Edirne istikametinde trafiğin normalleştiği görüldü. Ancak TIR arızası nedeniyle Ankara istikametinde yaşanan yoğunluk, bayram nedeniyle güzergahı kullanan araçların trafiğe çıkışının sürmesi nedeniyle devam ediyor.

FERİBOTLARDA YOĞUNLUK

Kamu çalışanları için arife gününün de tam gün izinli sayılmaları nedeniyle 4 güne çıkan bayram tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyenler bugün 14.00'den itibaren trafiği hareketlendirdi. Çamlıca gişelerinden itibaren İzmit'e doğru TEM Otoyolu'nda yoğun bir araç trafiği gözlenirken, Gebze Eskihisar'daki İDO'nun Feribot iskelesinde de, doldur boşalt sistemi ile bekleme yapılmaksızın araç taşımacılığı yapılmasına rağmen iskele meydana dolmaya başladı.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2015, 19:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153