banner171

İstanbul’da dört ilçe el değiştirdi

Yerel seçim sonucunda İstanbul’da dört ilçe el değişirken, ittifaklar iki ilçe aldı, iki ilçe verdi.

İstanbul’da dört ilçe el değiştirdi
 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri geride kalırken, İstanbul’un 39 ilçesi kıran kırana bir seçim yarışına tanık oldu. İstanbul’un 4 ilçesinde kazanan parti değişirken, Kadir Topbaş’ın istifası sonrası İBB Başkanlığı görevini üstlenen Mevlüt Uysal, Büyükçekmece’de CHP adayı Hasan Akgün karşısında kaybetti.
4 İLÇEDE KAZANANLAR DEĞİŞTİ
Silivri ve Çatalca Cumhur İttifakı'na geçerken, Küçükçekmece ve Esenyurt Millet İttifakı'na geçti. 4 ilçede 2014 yerel seçimlerine göre kazanan parti değişirken, bu ilçelerin tamamı İstanbul’un Avrupa yakasında yer aldı. Cumhur İttifakı, Silivri ve Çatalca’da gösterdikleri ortak adaylarla kazandı.

SİLİVRİ’Yİ MHP ALDI
MHP’nin Silivri adayı Volkan Yılmaz, oyların yüzde 46,86’ini alarak seçimin kazananı olurken, CHP’nin adayı Özkan Işıklar toplam oyun yüzde 43,84’ünü aldı. 2014 yerel seçimlerinde Silivri’de birinci parti olan CHP oyların yüzde 48,8’ini alırken, AK Parti yüzde 42,7 oy alarak ikinci parti olmuştu. MHP’nin o seçimde oy oranı yüzde 4,3’te kalmıştı.

AK Parti ile Cumhur İttifakını kuran MHP, İstanbul'da 3 ilçede aday gösterdi. İstanbul'daki bu ilçeler Maltepe, Beşiktaş ve Silivri'ydi.

MHP TARİHİNDE İLK
31 Mart seçimlerinde AK Parti ile Cumhur İttifakı'nı kuran MHP, Silivri'yi alarak İstanbul'da ilk kez bir belediyeyi kazanmış oldu.

ÇATALCAYI AK PARTİ ALDI

Çatalca’da AK Parti’nin adayı Mesut Üner, toplam oyların yüzde 51,58'ini alarak seçimin kazananı oldu. CHP’nin adayı Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ise oyların yüzde 46,29’unu alarak bu seçimde ikinci oldu.



ESENYURT VE KÜÇÜKÇEKMECE’Yİ MİLLET İTTİFAKI KAZANDI
Millet İttifakı, Esenyurt ve Küçükçekmece’de gösterdikleri ortak adaylarla daha önce AK Partili belediye başkanlarının olduğu illerde seçimin kazananı oldu.


KÜÇÜKÇEKMECE CHP’YE GEÇTİ
İstanbul’da el değiştiren bir başka ilçe ise Küçükçekmece oldu. Millet İttifakı’nın CHP’li adayı Kemal Çebi, toplam oyların yüzde 50,99’unu alarak Küçükçekmece’nin yeni belediye başkanı oldu. 



İBB BAŞKANI MEVLÜT UYSAL KAYBETTİ
İstanbul’da el değiştiren başka bir ilçe olmazken mevcut İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Büyükçekmece’de seçimi kaybetti. Büyükçekmece’de CHP’nin adayı Hasan Akgün toplam oyların yüzde 50,40’ını alarak belediye başkanı seçildi. Uysal’ın bu seçimdeki oy oranı ise yüzde 47,47’de kaldı.

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2019, 13:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153