banner171

İstanbul'da Gece Yarısı Terör Operasyonu! DHKP-C'nin Üst Düzey İsmi Öldürüldü

Terör örgütü DHKP-C'nin en üst düzey isimlerinden Sıla Abalay'ın, polisle girdiği çatışmada ölü olarak ele geçirildiği bildirildi.

İstanbul'da Gece Yarısı Terör Operasyonu! DHKP-C'nin Üst Düzey İsmi Öldürüldü
 Küçükçekmece'de, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin operasyonunda geçen yıl Aralık ayında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Evliya Çalışkan'a yönelik silahlı saldırı gerçekleştiren terör örgütü DHKP-C'li Sıla Abalay, polisle girdiği çatışmada öldürüldü.
SILA ABALAY ÖLDÜRÜLDÜ

Küçükçekmece Yeşilova Mahallesi Tansel Caddesi Terzi Sokak üzerindeki bir binaya İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu gece DHKP-C'ye yönelik operasyon düzenledi. Polisin Küçükçekmece'de bir hücre evine düzenlediği baskında 'teslim ol' çağrısına ateşle karşılık vermesi üzerine güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada Sıla Abalay'ın ölü olarak ele geçirildiği kaydedildi.
REKLAM

Küçükçekmece'de polisle girdiği çatışmada öldürülen Sıla Abalay.

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Operasyonda 2 kişi de gözaltına alındı. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis, bölgeyi güvenlik çemberine aldı. Çatışmanın olduğu bölgeye yaya ve araçlar alınmadı.
CESET ADLİ TIP'A KALDIRILDI

Olay Yeri İnceleme ekipleri ve Cumhurşyet savcısının, ceset ve olay yerindeki inclemeleri saat 05.00 sıralarında tamamlandı. Abalay'ın cesedi zırhlı araçlar eşliğinde otopsi için Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Ceset getirilmeden önce Adli Tıp Kurumu önünde güvenlik önlemi alınırken bir toplumsal müdahale aracı TOMA'nın da hazır bekletildiği görüldü.
SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. 2 şüpheli daha sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

SAVCININ MAKAM ARACINI ATEŞ AÇILMIŞTI

TEM Otoyolu Sultangazi mevkisinde, 7 Aralık 2016'da Cumhuriyet Savcısı Evliya Çalışkan'ın makam aracına ateş açılmıştı. Çalışkan ile araçta bulunan iki koruma polisi saldırıdan yara almadan kurtulmuştu. Saldırıya ilişkin gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklanmış, olaya karıştığı belirlenen Sıla Abalay'ın yakalanması için çalışma başlatılmıştı.
OPERASYON YAPILAN DAİREYE 15 GÜN ÖNCE TAŞINILMIŞ

Operasyon yapılan dairenin kapısı mühürlenerek kapatıldı. Bina sakinleri operasyon sırasında yaşananları anlattı. Aynı apartmanda oturan Aylin Turan, gece yoğun silah sesleri duyulduğunu, bu nedenle korktuklarını ve daha sonra olayın detaylarını haberlerden öğrendiğini söyledi.
Bir başka bina sakini ise, operasyonun yapıldığı daireye yaklaşık 15 gün önce taşınıldığını ancak taşınan kişileri tanımadıklarını ve daha önce görmediğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2017, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153