banner171

İstanbul'da okullar yarın tatil mi?

İstanbul'da okullar yarın tatil mi?

İstanbul'da okullar yarın tatil mi?
 İstanbul Valiliği, bu gece yağması beklenen kar yağışı nedeniyle uyarılarda bulundu.
İstanbul Valiliği, gece saatlerinden itibaren etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle vatandaşları uyararak, gerek kalmadıkça özel araçları ile trafiğe çıkılmamasını duyurdu. Okulların tatil olup olmamasına ilişkin ise henüz kar yağışının ne kadar şiddetli olacağı bilinmediği için Valilik kaynakları okulların aksi bir açıklama yapılmazsa tatil olmayacağını ve eğitim öğretime ara verilmeyeceğini doğruladı.

Valilikten yapılan basın açıklamasında gece beklenen kar yağışı ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

İŞTE YAPILAN AÇIKLAMA

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan değerlendirmeye göre; İstanbul'da 17 Ocak Pazar günü kuvvetli sağanak yağmur şeklinde görülecek olan yağışın, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşmesi, aralıklarla Salı akşamına kadar yerel olarak etkili olacağı tahmin edilmektedir.

Rüzgârın güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-90 km/saat) şeklinde esmesi ve sıcaklığın Pazartesi günü hissedilir derecede azalarak 0 dereceye kadar düşmesi beklenmektedir.

Bu nedenle vatandaşlarımızın;

Zorunlu olmadıkça özel araçları ile trafiğe çıkmamaları, araçları ile yola çıkan vatandaşlarımızın mutlaka kar lastiği, zincir, takoz ve çekme halatı kullanmaları/ bulundurmaları, araçların teknik yönden gerekli kontrollerini yaptırmaları, trafik kuralları, işaret ve işaretçilerine uymaları, resmi makamlara ait duyuruları takip etmeleri seyahat, can ve mal güvenliği açısından önem arz etmektedir."

İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL Mİ?

İstanbul'da okullar yarın tatil mi sorusuna ise henüz net bir yanıt verilmedi. Valilik konuyu takip ederek kararını akşam saatlerinde açıklayabilir. Hiç bir açıklama yapılmazsa İstanbul'da eğitim öğretime ara verilmeksizin devam edilecek.

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2016, 17:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153