banner171

İstanbul'da sağanak uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi, kentte beklenen gök gürültülü sağanak geçişine ilişkin uyarı yaptı.

İstanbul'da sağanak uyarısı
 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan açıklamaya göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiler doğrultusunda, İstanbul'un kuzey ilçelerinde fırtına ile yer yer kuvvetli sağanağın etkili olacağı öngörülüyor. 
Yağışın öğle saatlerine doğru il geneline yayılarak, akşam saatlerine kadar çok kuvvetli, kuzey bölgelerinde ise şiddetli olacağı, metrekareye 20-35 kilogram yağış düşeceği tahmin ediliyor.

Soğuk havanın etkisi ile hava sıcaklığının hissedilir derecede (3 ila 5 derece) azalacağı, yeni hafta başına kadar sıcaklığın 11-13 derece aralığında mevsim normalleri altında seyredeceği öngörülüyor.

İstanbul'da, bugün ve cuma günü hava sıcaklığının özellikle gece ve sabah erken saatlerde sıfırın altına düşmesi bekleniyor. Buzlanma ve don meydana gelebileceğinden trafikte oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

Yapılan meteorolojik uyarı doğrultusunda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi de oluşabilecek olumsuzluklara karşı gerekli tedbirleri aldı.

Afet Koordinasyon Merkezi de meteorolojik tahminlere göre tüm vatandaşların hava koşullarına bağlı sorun yaşamaması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İtfaiye, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon, Destek Hizmetleri, Raylı Sistemler, Zabıta, Gıda ve Hayvancılık, Sağlık Daire Başkanlıkları Beyaz Masa ve diğer ilgili müdürlükler, İETT, İSKİ, İGDAŞ, İSTAÇ, İSFALT, Metro İstanbul temsilcileri de AKOM'da görev başında bulunuyor.

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2018, 14:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153