banner171

İstanbul'da su fiyatlarında indirim

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, su fiyatlarında 1 Ocak'tan itibaren hem konutlarda hem de iş yerlerinde yüzde 15 oranında indirim yaptıklarını açıkladı.

İstanbul'da su fiyatlarında indirim
 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Saraçhane'deki başkanlık binasında gerçekleştirilecek İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (İSKİ) Genel Kurulu öncesi yaptığı açıklamada, şehir genelindeki içme ve kullanma suyunun fiyatlarında indirime gittiklerini kaydetti.
Alınan indirim kararının İBB Meclisi'nde görüşüleceğini aktaran Uysal, "Hem konutlarda hem de iş yerlerinde su fiyatlarında yüzde 15 oranında indirim kararı aldık. İndirim yıl başı yani 1 Ocak itibarıyla başlayacak. İstanbullulara hayırlı olsun." dedi.

Bu indirim kararının Meclis'ten de geçeceğine inandığını vurgulayan Uysal, "Tabii konu su ve İSKİ olunca barajlarda durum ne? Bu gün itibarıyla vatandaşlarımız rahat olsun. Barajlarda doluluk oranı yüzde 47. Geçtiğimiz kış - yine sonbahar bitiyor kışa giriyoruz- son 44 yılın en kurak kışı olmasına rağmen hala barajlardaki doluluk oranımız yüzde 47'dir. O manada İstanbullular olarak su sorunumuz yok. İSKİ olarak 'önümüzdeki 50 yıl için su sorunumuz yok' diyoruz. Şu anda İSKİ olarak musluklarda içilebilir temiz su akıtabiliyoruz. Bu konuda yatırımlarımız var. Hem su temin etme, hem temiz suyu vatandaşa ulaştırma hem de vatandaşın kullandığı suyu arıtma konusunda iyi noktadayız. Özellikle suyun yüzde 99'unu arıtmaktayız. Ayrıca yüzde 45'te de ileri derecede biyolojik arıtmadan geçiriliyor. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde de bu ileri derecede biyolojik arıtma yüzde 90'lara çıkartma için yatırımlarımızı sürdürüyoruz." diye konuştu.

Son dönemde pek çok kurum ve kuruluşun enflasyonla mücadele konusunda yüzde 10 indirim kampanyası başlattığını hatırlatan Uysal, şöyle devam etti:

"İSKİ ve Büyükşehir Belediyemiz olarak, enflasyonla mücadele kampanyasına katıldık. İndirimimiz vatandaşın faturasına yüzde 15 olarak yansıyacaktır. Özellikle konutlarda ve iş yerlerinde kullanımda kademelendirmeler var. Ama ortalama olarak faturaya yüzde 15 yansıyacak şekilde bir indirimimiz söz konusudur. Bu İstanbullulara hayırlı olsun."

İDO'nun iç seferlerini durma kararına ilişkin bir soruyu da cevaplayan Uysal, "Malumunuz İDO özelleştirildi. Nihayetinde taşıma bir kamu hizmetidir. Özel sektör bu konuda 'para kazanamıyorum. O işleri bıraktım' dese de şehir hatları işletmelerimiz işlerine devam ettiriyor. Biz vatandaşımızı yolda bırakmayız. Gereğini yaparız. Vatandaşımız bu konuda rahat olsun." ifadelerini kullandı. 

Su fiyatlarında indirime gidildiğinin müjdelendiği toplantıya İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan, AK Parti İBB Meclis Grup Başkanı Ömer Lütfü Arı ve AK Partili Grup yönetimi katıldı.

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2018, 16:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153