banner171

İstanbul’da yeşil alan kalmadı! Koronavirüste şok tablo

İstanbul’da yeşil alan kalmadı! Koronavirüste şok tablo

İstanbul’da yeşil alan kalmadı! Koronavirüste şok tablo
 

Bilhassa İstanbul’da hadise sayılarının patlamasının akabinde Koronavirüs Yoğunluk Haritası kıpkırmızı oldu. CNN TÜRK spikeri Göksu Öngören Özgür canlı yayında yoğunluk haritasını inceledi:

AVRUPA YAKASI

İstanbul’da sözcüknin tam manasıyla yeşil alan kalmadı. Bağcılar, Fatih ve Zeytinburnu’nun tamamı kırmızı. Haritada kimi noktalar yeşil görünüyor fakat o yeşil noktalar da insanların yaşamadığı ağaçlandırılmış yeşil yer.


Beşiktaş-Şişli-Alibeyköy haritasına bakıldığında bu daha net anlaşılıyor. İnsanların yaşadığı yerler kırmızı. Yalnızca İTÜ’nün bulunduğu yerleşke alanı yeşil olarak görülüyor.


Orada da rastgele bir hayat olmaması sebebiyle. Artık İstanbul’da koronavirüs tehlikesinin daha az olduğu bir alan yok diyebiliriz.


Küçükçekmece-Güneşli’de de her yer kıpkırmızı. Hatta kimi bölgeler bordoya dönüşmüş durumda. Bu da riskin daha da arttığını gösteriyor.


Esenyurt-Beylikdüzü: Süreç kafaladığı andan itibaren uzmanlar buradaki önemli olay artışına dikkat çekiyordu. İşte Esenyurt’ta da yeşil alan yok.

ANADOLU YAKASI

Anadolu Yakası’nda da kırmızı alanlar artmış durumda…


Kadıköy: Haritanın tamamı kırmızı ile kaplı olarak görülüyor.


Üsküdar-Kadıköy: Bu haritada ise yalnızca yeşil alanlar tekrar insanların ikamet etmediği yerlerde görülüyor. Bu haritanın da tamamı kırmızı.


Pendik: Toplumsal tesislerin bulunduğu yerlar biraz daha yeşile dönük lakin yeniden harita kırmızı.


Sultanbeyli: Taşlıtepe Devlet Ormanı yeşil fakat onun yakınındaki mekanleşim yerleri kıpkırmızı.

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2020, 16:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153