banner171

Cimbom yine yeni yeniden bozgun yedi!

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki 4. maçında Borussia Dortmund'a yine farklı şekilde mağlup oldu.

Cimbom yine yeni yeniden bozgun yedi!
 Signal Iduna Park'ta oynanan karşılaşma 4-1 Borussia Dortmund üstünlüğüyle sonuçlandı. Alman temsilcisine galibiyeti getiren goller 39. dakikada Reus, 56. dakikada Sokratis, 74'te Immobile ve 85. dakikada Semih(KK)'den geldi.
Aldığı bu sonuçla gruptaki puanını 12'ye yükselten Dortmund, gruptan çıkmayı garantilerken, temsilcimiz Galatasaray 1 puanla son sırada kaldı.

Grubun diğer maçında Arsenal ile Anderlecht Londra'da karşı karşıya geldi. Karşılaşma 3-3 eşitlikle sonuçlandı.

PRANDELLI'DEN BURAK'A KESİK

Galatasaray'da teknik direktör Cesare Prandelli, Borussia Dortmund deplasmanında tek forvet ile çıkmayı tercih etti. Kasımpaşa maçında oyuna girdikten sonra oyunun akışını değiştiren isim olan Umut Bulut'u ilk 11'e taşıyan İtalyan çalıştırıcı, Burak Yılmaz'ı ise kulübeye çekti. Bruma, Telles ve Olcan'ı da yedek soyunduran Prandelli, sağ bekte Tarık'a, sol bekte ise Hakan Balta'ya görev verdi.

Prandelli, İstanbul'daki ilk müsabakaya göre Burak Yılmaz ve Telles'i yedek soyundururken, Pandev'i ise kadroya almadı. İtalyan teknik adam, Almanya'daki maçta Umut Bulut, Hakan Balta ve Dzemaili'ye ilk 11'de görev verdi.

KLOPP'TAN HUMMELS DEĞİŞİKLİĞİ

Borussia Dortmund’un teknik direktörü Jürgen Klopp ise ilk maça göre takımın oluşumunu bozmadı.

Alman teknik adam sakatlığı bulunan ve 3 hafta sahalardan uzak kalacağı belirtilen savunma oyuncusu Mats Hummels’in yerine Erik Drum’u sahaya sürdü. Sakatlığından sonra henüz iyileşmeyen, ancak antrenmanlara başlayan milli futbolcu Nuri Şahin kadroda yer almazken, sarı-siyahlı takımda forma giyen Türk asıllı Alman Milli Takımı oyuncusu İlkay Gündoğan ise yedekler arasında yer aldı.

ASLAN DENGELİ BAŞLADI

Galatasaray kalabalık orta saha oyuncularıyla rakibin ataklarını oluşmadan önce bozmaya çalıştı. Kendi sahasında topa sahip olmaya çalışan sarı-kırmızılı ekip, Umut Bulut ve Sneijder’e gönderdiği uzun paslarla gol fırsatları aradı. Umut Bulut'un ilerde tek forvet olarak Dortmund savunmasına yaptığı baskı sonucunda rakibi rahat çıkarmama planı ilk yarının özellikle ilk bölümünde tutan Galatasaray'da Dzemaili'nin etkisiz görüntüsü göze çarpan bir durum oldu.

İLK TEHLİKE WESLEY'DEN!

Sarı-kırmızılı temsilcimizin zorlu Dortmund deplasmanında ilk tehlikeli atağı Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder'in ayağından geldi. Tarık'ın sağ kanattan getirip ortaladığı topa şık bir röveşata deneyen Sneijder'in vuruşunda top Dortmund kalecisi Weidenfeller'de kaldı. Galatasaray'ın ilk yarıdaki tek etkili atağı olarak bu pozisyon sayılabilir.

SOKRATIS DİREK DÖVDÜ!

Rakip Borussia Dortmund'un tehlikeli geldiği an 24. dakikada gerçekleşti. Sol kanattan korner kullanan Borussia Dortmund'da topun başına Marco Reus geçti. Marco Reus'un altı pasın içine doğru açtığı ortaya, o noktada Sokratis defansımızın arasından iyi yükselerek kafayla şutunu çekti ve top direkten geri döndü. Pozisyonun devamında direkten dönen topu uzaklaştırmaya çalışırken bir anda topla buluşan Henrikh Mkhitaryan gelişine şutunu çekti fakat savunmamız bu şutun kaleye gitmesini önledi.

REUS HATAYI AFFETMEDİ

Borussia Dortmund, Galatasaray karşısında golü 39. dakikada genç yıldızı Marco Reus'la buldu. Orta sahada topla buluşan Lukasz Piszczek defansın arasından yerden topu Marco Reus'un önüne doğru atıyor, topla süratli bir şekilde ilerleyen Marco Reus, ceza sahasına girer girmez sağ çaprazdan şutunu çekti ve topu Muslera'nın bacaklarının arasından ağlarla buluşturdu. Reus'un golünde ofsayt tartışmaları da yapıldı. Piszczek'in pasında Reus'un savunma arkasına hareketlendiği an ofsayt tartışmalarını beraberinde getirdi ancak sonuç değişmedi.

Karşılaşmanın ilk yarınında başka pozisyon olmadı ve Borussia Dortmund, soyunma odasına 1-0 üstünlükle gitti.

WESLEY UZAKLARDAN YOKLADI!

İkinci yarıya gol bulma parolasıyla çıkan Galatasaray, ilk atağını yıldız oyuncusu Wesley Sneijder'le buldu. Umut Bulut'un savunmadan gelen topu kafasıyla Sneijder'in önüne indirdiği pozsiyonun devamında yaklaşık 25 metreden şutunu çekti Wesley ancak top direği sıyırarak dışarı gitti. Kaleyi tutsa Weidenfeller'in bakışları arasında gol olabilecek bir pozsiyondu.

OYUN DURDU, SOKRATIS BU KEZ AFFETMEDİ

Borussia Dortmund, Galatasaray karşısında farkı ikiye çıkaran golü Sokratis'le 56. dakikada buldu. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda kafalardan seken topu tamamlayan Yunan savunmacı topu ağlarla buluşturdu ve skoru 2-0'a getirdi.

Bu gol öncesinde Dortmund'un kazandığı korner atışı öncesinde Galatasaraylı taraftarlar tarafından ses bombası atıldığı ve meşale yakıldığı gerekçesiyle maç durdu. Çek hakem Kralovec'in bir süre yardımcılarını ve takım kaptanlarını yanına öçağırmasının ardından oyun devam etti. Kullanılan korner sonrası gol geldi.

HAKAN BALTA'DAN UMUT SAYISI!

Galatasaray, Dortmund karşısında Hakan Balta'nın kafa golüyle skoru 2-1!2 getirdi ve maç için umutlandı. Sol taraftan köşe vuruşu kazanan temsilcimizde topun başına Wesley Sneijder geçti. Hollandalı ortasını altı pasın içerisine doğru açıyor o noktada Borussia Dortmund defansına rağmen iyi yükselen Hakan Balta ağlarla buluşturdu.

Bu gol Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki 200. golü olma özelliğini taşıdı.

IMMOBILE UMUTLARI SÖNDÜRDÜ!

Hakan Balta'nın golünden sonra hareketlenen Galatasaray'da kullanılan korner atışı sonrasında kaptırılan top kalemizde gol olarak geri döndü. Hızlı atakta topu önüne alan Imobile, Muslera'yı geçti ve skoru 3-1'e getirdi. 74'

KAPANIŞ SEMİH'TEN...

Galatasaray karşısında skoru yeniden ele alan Dortmund, dkoru 4-1'e getirmeyi başardı. Sol kanattan gelişen Dortmund atağında ceza alanına yapılan ortada Immobile'nin ceza alanı içi sağ çaprazından kale sahasına sert çevirdiği topta Semih topu uzaklaştırmak isterken kendi ağlarına gönderdi.TümSpor

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2014, 00:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153