banner171

İstanbul'un bu ilçelerinde yaşayanlar dikkat! Tehlike çok büyük

Deprem riskinin en çok olduğu bölgelerden olan İstanbul'da, 3,6 milyon konuttan sadece yüzde 66'sının zorunlu deprem sigortası bulunuyor. İlçeler incelendiğinde sigortalı olan evlerin belirli bölgelerde toplandığı görülüyor.

İstanbul'un bu ilçelerinde yaşayanlar dikkat! Tehlike çok büyük
İstanbul'da 3.6 milyon konuttan yüzde 66'sının zorunlu deprem sigortası bulunuyor. Ancak ilçeler incelendiğinde ortaya farklı tablo çıkıyor. Ümraniye, Pendik, Silivri, Beykoz'da depreme karşı sigortalılık oranı çok düşük. Esenyurt, Bahçelievler, Beylikdüzü, Kadıköy, Bakırköy, Beşiktaş'ta ise nispeten durum daha iyi.Hürriyet'ten Noyan Doğan İstanbul'da gerçekleşmesi beklenen deprem hakkında bir yazı kaleme aldı. 

 İYİ DURUMDA OLAN İLÇELER

Bunlar riskli ilçeler, sigortalı konut sayısı yüksek olan ilçeler de var. Mesela, Esenyurt, 38 bin bina var ve sigortalı konut sayısı 190 bine yakın. Bahçelievler, Beylikdüzü, Kadıköy, Bakırköy, Başakşehir, Küçükçekmece, Ataşehir, Başakşehir, Beşiktaş diğer ilçelere göre deprem sigortalılık oranı açısından daha iyi durumdalar. Yeter mi, yetmez. Olması gereken, İstanbul özelinden bahsediyorsak, 3.6 milyon konutun tamamının sigortalı olması. Şunu da belirteyim, İlçe Olası Deprem Kayıp Tahmini Kitapçıklarında, olası bir büyük depremde 39 ilçedeki binaların ne kadarının çok ağır ve ağır hasara uğrayacağı yönünde de tahminler var. Buna göre depremde, tüm ilçelerdeki toplam 1 milyon 166 binden fazla binanın, 53 bine yakını çok ağır ve ağır hasar alacak.

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2020, 14:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153