banner171

İstanbul’un en başarılı belediye başkanları...

Andy-Ar, İstanbul’da bulunan 39 ilçede belediye başkanlarını araştırdı. Vatandaşa yöneltilen 3 soruya göre verilen cevaplar analiz edildi Yapılan araştırmaya göre listeye Hasan Can, Mustafa Demir, Cahit Altunay ve Ahmet Misbah Demircan gibi isimler girdi.

İstanbul’un en başarılı belediye başkanları...
 Andy- Ar Yerel Yönetimler Performans Araştırması'nda İstanbul’un Anadolu ve Avrupa yakası belediye başkanlarını ayrı ayrı araştırdı. Vatandaşa belediye başkanının öncülüğünü yapmış olduğu belediye hizmetlerinden memnun olup olmadığı, belediye başkanının kendilerine yakın olup olmadığı ve belediye başkanının tanınırlığı soruldu. Yöneltilen 3 soruya göre verilen cevaplar analiz edildi. Sonuca göre Anadolu Yakası'nda Hasan Can, Avrupa Yakası'nda ise Mustafa Demir en başarılı belediye başkanları oldu.

Andy-Ar'ın İstanbul'un 39 ilçesinde Yerel Yönetimler Performans Araştırması yaptı. Yapılan araştırmada katılımcılara üç soru yöneltildi: 

-Belediye hizmetlerinden memnun musunuz?

-Belediye başkanını tanıyor musunuz?

-Başkanı halka yakın buluyor musunuz?

Katılımcıların verdiği cevaplara göre başarı oranı belirlenen belediye başkanları Asya ve Avrupa yakası gruplarına ayrılarak sıralandı.

Araştırılan üç kategoriye göre Avrupa Yakası'nın en başarılı belediye başkanı Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Anadolu Yakası'nın en başarılı belediye başkanı ise Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can oldu.

AVRUPA YAKASI

en başarılı belediye başkanları

AVRUPA YAKASI

en iyi belediyeler

Andy- Ar’ın yaptığı araştırmada birinci olan belediye başkanlarının yanında kategorilerde yüksek puanlar alan bazı belediye başkanlarının da performansları göze çarpıyor. Avrupa yakasında Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Beyoğlu Belediye Başkanı A. Misbah Demircan ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu. Asya yakasında ise performansı göze çarpan diğer üç belediye başkanı Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi.

in başarılı belediyeler


 
ANDY-AR YEREL YÖNETİMLER ARAŞTIRMASI

Andy- Ar’ın yapmış olduğu bu araştırma bazı bölgelerde kantitatif araştırma tekniklerinden “Yüz yüze görüşme yöntemi’’ ile bazı bölgelerde ise yine başka bir kantitatif araştırma tekniği olan ‘CATI’ telefon ile görüşme yöntemi kullanılarak, genelinde 34 bin 200 kişiyle yapılmıştır.

Çalışma, farklı sosyoekonomik ve sosyodemografik gruba mensup kişilerden, yaş, cinsiyet eğitim, mahalle / semt kotalarına göre tesadüfi yöntemle seçilmiş, denekler ile görüşme yapılmıştır.

Yapılan bu araştırmada 0.95 güven aralığı içinde, hata payı +/- %2,0’dir.

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2016, 18:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153