banner171

İstanbul’un modern yüzüne yakışacak 9 marina

Tarabya’daki marina inşaatında inceleme yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kentin 9 noktasında marina çalışması yapmayı planladıklarını söyledi.

İstanbul’un modern yüzüne yakışacak 9 marina
İstanbul’un bir deniz kenti olduğunu, denizin aktif kullanılması için deniz sporlarını da teşvik ettiklerini ifade eden Başkan Topbaş, “Geçmişte İstanbullular tatil için başka bir yere gitmeyi arzu etmezdi. İstanbul aynı zamanda tatil mekanıydı. Her noktadan denize girilebiliyordu. 14 milyon nüfusu olunca problemleri de olmaya başladı. İstanbul’da denizden yeterince faydalanılmıyor. Yaptığımız çalışmalarla denizin çok daha aktif kullanılmasını arzu ediyoruz” dedi.

İstanbul’da yatların ve teknelerin sayısının artmasını istediklerini altını çizen Başkan Topbaş, “Ancak tekneler bağlanacak yerleri olmadığı için sahil kenarlarını işgal etmiş durumdalar. İstanbullulardan çok şikâyet aldık. İstanbul boğazında 9 ayrı noktada tespitler yaptık. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi bir marina sistemine dönüştürmek istedik ve ilk adımımızı Tarabya ve İstinye için attık ama bu istediğimiz sonuca ulaşmak bir hayli zor oldu. İlgili kurum ve kuruluşlardan izin almak zor oldu” şeklinde konuştu.

Kentin çeşitli yerlerinde yüzer marinalar yapmayı planladıklarını da aktaran Başkan Topbaş, Bebek koyuna, Paşabahçe’ye ve Kuruçeşme’ye yüzer marina inşa edileceğini söyledi. Turist tekneleri için ise Beykoz’a yeni bir yer yapmayı planladıklarını belirtti.

İstanbulluların sahil kenarlarında balık tutanlardan şikayetçi olduğunu ifade eden Başkan Topbaş “Ancak balık tutmak İstanbul’un nostaljisi. İstanbul’un gençleri balık tutmayı bilmeli. Balık tutulan alanlar zaten belli. Buralara balık tutmak isteyenler için denizde platform hazırlayacağız. Böylece kimseyi rahatsız etmeden balık tutulma imkanı olacak” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153