banner171

KAĞITHANE BELEDİYESİ'NİN ŞEHİRDIŞI KÜLTÜR GEZİLERİ TAMAMLANDI

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, 500 000 kişilik büyük bir aile olarak nitelendirdiği Kağıthanelileri Çanakkale, Bursa, Edirne ve Konya gibi tarihe damgasını vurmuş şehirlerimize taşıyarak, Atalarından kalan tarihi miras hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlıyor. Belediyenin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce organize edilen “Konya Kültür Gezileri”, 11 Haziran 2012 Pazartesi günü sona erdi.

KAĞITHANE BELEDİYESİ'NİN ŞEHİRDIŞI KÜLTÜR GEZİLERİ TAMAMLANDI

Toplam 75 sefer düzenlenerek gerçekleştirilen Konya kültür gezilerinden interrnet aracılığı ile kayıtları gerçekleştirilen Kağıthanelilerin yanında, Kadın Meclisi, Kadın Kent Gönüllüleri gibi toplumu temsil eden kurum ve kuruluşlar da bu gezilerden istifade etti. Konya kültür gezilerine katılan vatandaşlar memnuniyetlerini dile getirerek Başkan Fazlı Kılıç’a teşekkür ettiler.

Konya kültür gezilerinin kafile başkanı olan Mehmet Ali Erbek ve 11 personel gezi boyunca görevlerini başarıyla sürdürmüşlerdir. Gezi süresince otobüs hizmetleri, rehber ve yemek hizmetleri belediyemiz tarafından karşılanmıştır.

Her otobüste birer otobüs sorumlusu personel bulundurulmuş olup, geziye katılan ikramların yanında misafirlere Mekânsal Değişim kitabı, şapka ve çanta gibi hediyeler de verildi. Gezilecek mekânlar ve güzergâhlarla ilgili bilgiler verilerek uyulması gereken kurallarda yolculara anlatıldı.

Saat 09.15 itibariyle Uzman Rehberlerin kılavuzluğu eşliğinde başlayan gezilerde Mevlana Türbesi, Şems-i Tebrizi Türbesi, İstiklal Harbi Şehitliği ve Müze öğlene kadar gezilmiş olup Saat 13.00 itibariyle Kağıthane Belediyesinin ikramı olarak Konya’nın meşhur yemeği etli ekmeğin de aralarında bulunduğu öğle yemeği verildi.

Saat 14.00 itibariyle Meram Bağlarında bulunan Tavus el Hind-i Mehmet Efendi Türbesi gezilerek, burada bulunan tarihi Merem Köprüsü ve piknik alanları tanıtıldı. Konya içerisinde bulunan Alaaddin Tepesi gezilerek, içerisinde bulunan Alaaddin Keykubat Camii ve eski selçuklu eser ve yapıtları ziyaret edildi. Bu gezilerde rehberlere çeşitli sorular yöneltilerek daha geniş bilgilendirmeler de yapıldı. Konya merkezinde bulunan Karatay Medresesi, İnceminare Medresesi, İplikci Camii ve Şerafettin Camii hakkında da yolcular bilgilendirildi.

Saat 16.20 itibariyle Mevlana Türbesi önünde misafirler serbest bırakılarak alışveriş ve ihtiyaçalrını karşılamaları için izin verilerek, Saat 17.20 itibariyle aynı yerde toplanmaları duyuruldu. Yine Kağıthane Belediyesinin ikramı olan akşam yemeğini müteakip Saat 19.00 itibariyle otobüsler İstanbul'a haraket etti. Saat 04.00 sıralarında Hasbahçe’de Konya gezisi sonlandırıldı.

Konya gezisinden aldıkları zevkin yanında, Kafile başkanı, yardımcı personel ve rehberlik hizmetlerinden de memnuniyetlerini belirten misafirler, Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’a ve çalışma arkadaşlarına teşkkürlerini ileterek, bu tür Kültürel Gezilerin daha da genişletilerek devam etmesini istediler.

YORUM EKLE
YORUMLAR
ahmet altan
ahmet altan - 11 yıl Önce

geziler harika ancak rehberler inanılmaz kötü

eda ilkbahar
eda ilkbahar - 11 yıl Önce

yo aslında güzelde ne zamn gidilecekki

kezaban ballı
kezaban ballı - 11 yıl Önce

niyeeeeeeee
bize haber vermedinizzzzzz
heeee
niyeeeeeeeeeeeeeeeee

seda
seda - 11 yıl Önce

neden adam gibi bilgilendirilmedi.....

fuat sevidik
fuat sevidik - 11 yıl Önce

nasil kayit olucaz

ipek demirhan
ipek demirhan - 9 yıl Önce

bende gelmek istiyorum ama nasil kaydolurum bilmiyorum : ((

alirıza
alirıza - 7 yıl Önce

slm ben yanlışla bursa edirne konya işaretledim ancak konyada karar kıldım eşile beraber konyayı istiyoruz

Aydın özdemir
Aydın özdemir - 6 yıl Önce

kültür gezilerine kayıt olmak istiyoruz .05327018823 bizim numaramız biz kayıt olmak istiyoruz ama bir tğrlü kayıt olamadık

SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153