banner171

Kağıthane Ulaşımın Merkezi Oluyor

İstanbul’un hızla değişim gösteren ilçelerinden birisi olarak gösterilen Kağıthane’de dev yatırımlar sürüyor.

Kağıthane Ulaşımın Merkezi Oluyor
 İstanbul'un hızla değişim gösteren ilçelerinden birisi olarak gösterilen Kağıthane'de dev yatırımlar sürüyor. İlçede ulaşımı rahatlatmak için yapılan yeni yollar ve asfaltlama çalışmaları ardından metro hattı ile Kağıthane, İstanbul'un ulaşım merkezlerinden birisi haline geliyor.
Çağlayan, Kağıthane Merkez ve Nurtepe'den geçecek Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'nun çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. 2017 yılında tamamlanması ön görülen Metro hattı ile Kağıthane'nin trafik sorunu büyük ölçüde çözüleceği belirtildi. Kağıthane'nin İstanbul'un ulaşım ağında çok önemli bir noktaya sahip olduğunu ifade eden Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, "Kağıthane İstanbul'un merkezinde bir ilçe. Aynı zamanda İstanbul'un yaşamak için tercih edilen ilçelerinden biri. Kağıthane-Dolmabahçe tüneli yapıldı. Metro seferleri başladı. Yıllardır kapalı olan Sultan Selim Caddesi'nin suskunluğu yapılan viyadükle aşıldı. Çağlayan Taşlık Tüneli ve onlarca sokak ile caddede yeni yollar açıldı. Yeni kavşaklarla ulaşımda ve trafikte kolaylık devri başladı. Emniyet Evleri, E-5 bağlantı yolları açılarak, Kağıthane ulaşılabilen, yaşanabilen tam bir merkez ilçesi haline geldi. İlçe sakinleri konum olarak İstanbul'un odak noktasında bulunan Kağıthane'den şehrin her köşesine kolay ulaşım sağlayacak" diyerek, "Bunların yanında Çağlayan, Kağıthane Merkez ve Nurtepe'den geçecek Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu inşa çalışmaları başladı ve hızlı bir şekilde ilerliyor" şeklinde konuştu.

Hızla devam eden ulaşım çalışmalarıyla birlikte Kağıthane'nin emlak değeri ve tercih edilirliliğini üst sınırlara taşıyacağını söyleyen Başkan Kılıç, "3.köprü ve 3.havaalanı bağlantı yollarının kesiştiği noktada bulunan Kağıthane, önemli ulaşım ağlarını en aktif şekilde kullanan ilçelerden biri olacak" dedi.

DEV PROJE TAMAMLANMAK ÜZERE

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu Şişli-Kağıthane-Eyüp-Gaziosmanpaşa-Esenler-Bağcılar ilçelerinden geçecek proje kapsamında, 13'ü yeraltı; 2'si yer üstü olmak üzere toplam 15 adet istasyon bulunuyor.

KAĞITHANE'DE ULAŞIM YATIRIMLARI

Kağıthane-Dolmabahçe arasını 5 dakikaya indiren "Dolmabahçe-Bomonti Karayolu Tüneli ile Kavşak ve Bağlantı Yolları çalışmaları sayesinde Kağıthane'nin trafiği büyük ölçüde rahatladı. Ayrıca Metrobüs hattı, Sanayi ve Metro istasyonları, Sultan Selim Caddesinde yapılan viyadük yolu çaluışması, Seyrantepe TEM viyadüğü, Çağlayan Taşlık tüneli, Hasdal, Güzeldere, Çağlayan, katlı kavşakları, onlarca sokak ve caddede yeni yollar açıldı. 

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2015, 22:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153