banner171

Kanal İstanbul; Avcılar, Küçükçekmece, Başakşehir ve Arnavutköy'den Geçecek

Kanal İstanbul projesinin güzergah ve rezerv yapı planı tamamlandı. Son plana göre, Avcılar, Küçükçekmece, Başakşehir ve Arnavutköy'den geçecek Kanal İstanbul, 45,2 km uzunluğunda olacak.

Kanal İstanbul; Avcılar, Küçükçekmece, Başakşehir ve Arnavutköy'den Geçecek

 Kanal İstanbul projesinin güzergah ve rezerv yapı planı tamamlandı. Son plana göre, Avcılar, Küçükçekmece, Başakşehir ve Arnavutköy'den geçecek Kanal İstanbul, 45,2 km uzunluğunda olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın detaylarını açıklayacağı projenin ihale süreci de başlatıldı. Hazırlanan 5 alternatiften seçilen Kanal İstanbul'un güzergahı resmileşti. Ve sondaj çalışmaları kapsamında ilk kazma vuruldu.

ÇIKAN HAFRİYATLA 3 GRUP ADA YAPILACAK

Projeden çıkan hafriyatla Marmara Denizi'ne 3 grup ada yapılması planlanıyor. Birinci grup ada 186 hektar olacak. İkinci grup ada 155 hektar olacak. Üçüncü grup ada 104 hektar alanı kaplayacak. Çıkan hafriyatın kalanı Karadeniz kıyısının doldurulmasında ve Terkos Gölü'nün olduğu bölgeye yeni kıyı yapımında kullanılacak.

Proje alanı, Arnavutköy (28,6 km) Küçükçekmece (7 km), Başakşehir (6,5 km) ve Avcılar (3,1 km) ilçe sınırları içinde.

KAMU PLANI

Güzergahın 12 kilometresi Sazlıdere, 8 kilometresi ise Küçükçekmece Gölü'nden geçiyor. Bir kilometrelik alan ise orman. Geri alan 23 kilometrekarelik alan kamulaştırılacak. Projeden en fazla etkilenecek alan 35 bin kişinin yaşadığı Şahintepesi. 

Kanal İstanbul projesinin güzergâhı belli oldu

KÜÇÜKÇEKMECE GÖLÜ'NDEN BAŞLIYOR

Kanal İstanbul güzergahı Marmara Denizi'ni Küçükçekmece Gölü'nden ayıran kıstaktan başlıyor.

Kanal İstanbul projesinin güzergâhı belli oldu

ALTINŞEHİR, ŞAHİNTEPE, SAZLIDERE'DEN DEVAM EDİP TERKOS GÖLÜ'NE UZANIYOR








Sabah

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2018, 14:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153