banner171

Meteoroloji'den yeni uyarı: İstanbul'da kar yağışı etkili oluyor

Meteoroloji'den yeni uyarı: İstanbul'da kar yağışı etkili oluyor

Meteoroloji'den yeni uyarı: İstanbul'da kar yağışı etkili oluyor
 

İSTANBUL, Ankara, Kocaeli, Düzce ve Eskişehir başta olmak üzere kar yağışı aralıklarla devam edecek. Sıcaklık değerleri düşüyor, meteoroloji uyardı.

Hava durumu son raporlar başta İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir, Düzce, Kocaeli, Sivas ve Tekirdağ olmak üzere kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Özellikler İstanbul'da son 1 haftadır etkili olan kar yağışı yarın da aralıklarla devam edecek. Sıcaklık değerleri ise çok düşük.

İSTANBUL'DA HAVA DURUMU NASIL KAR GİDİYOR MU?

İstanbul hava durumu için meteoroloji yeni uyarıyı verdi. 2 gün donacağız! Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı en son İstanbul hava durumu tahminlerine göre, bugün kar yağışı etkisini azaltacak. Ara ara yağması beklenen kar yağışı nedeniyle bugün İstanbul'da beklenen en düşük sıcaklık -2 derece. Kentte termometreler en yüksek 3 dereceyi gösterecek.

İSTANBUL hava durumu yeni raporlara göre yarın yani 25 Ocak pazartesi günü kar yağışı aralıklarla devam edecek.

İSTANBUL'DA YARIN HAVA NASIL OLACAK?

İstanbul'da meteorolojik tahminlere göre yarın kar yağışı beklenmiyor. Çok bulutlu bir havanın olması beklenen İstanbul'da yarın sıcıklık değerleri yine eksileri gösterecek. Yarın İstanbul'da beklenen en düşük sıcaklık -2 en yüksek sıcaklık ise 2 derece olacak. İstanbul'da hava sıcaklıkları çarşamba gününden itibaren yükselecek.

KARADENİZ'E FIRTINA UYARISI!

Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğu, batısında kuzeybatıdan esecek olan rüzgarın, bugün (Pazar) akşam saatlerinden itibaren 6 ila 8(50-75km/s) kuvvetinde fırtına, yer yer 9 (75-90km/s) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın Pazartesi (25.01.2016) günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU NASIL?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Akdeniz'in doğusu, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle karla karışık yağmur ve kar, Doğu Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur şeklinde görülecek olan yağışların; Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Kocaeli, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Kars, Ardahan, Bingöl, Ağrı, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır, Siirt, Batman çevreleri ve Sakarya'nın kuzey ilçelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

İç ve doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (30-60 km/s), Güney Ege Kıyıları ile Akdeniz kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına (50-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı(ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, tipi şeklinde kar yağışı, çığ tehlikesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ: Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Güney Ege kıyıları, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'de kuvvetli (30-60 km/s), Batı Akdeniz kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.


Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2016, 16:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153