banner171

Metrosu bu İlçe'de kiraları artırdı

2016 yılında faaliyete geçmase beklenen Üsküdar-Sancaktepe metrosu şimdiden Alemdağ Caddesi’nde dükkan kiralarnı artırdı

Metrosu bu İlçe'de kiraları artırdı
 EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık A.Ş. Araştırma ve Raporlama Yöneticisi Gökçen Taşkın, özellikle son 30 yıl içinde büyük bir gelişme kaydeden, 9 kilometrelik uzunluğuyla Türkiye'nin en büyük caddeleri arasında bulunan Ümraniye Alemdağ Caddesi'nin üstünde yer alacak çok sayıda metro istasyonunun bölgenin gelişimine ciddi katkı sağlayacağını kaydediyor. Taşkın, 2016 yılında faaliyete geçecek olan metro hattının bölgede bulunan dükkan kiralarının birim metrekare fiyatlarını şimdiden yükselttiğini belirtiyor. 
Bölgedeki dükkanların birim m2 fiyatlarında ciddi artış yaşanıyor
Alemdağ Caddesi'nin yaklaşık 9 km uzunluğa sahip olmasından ötürü kendi içinde farklı skalalara sahip bir cadde olduğunu belirten Taşkın, bölgedeki dükkanların birim m2 fiyatlarının ortalama 200 TL ile 300 TL arasında değiştiğini söylüyor. Taşkın, bölgedeki konut ve ofis birim m2 fiyatlarının ise, 15 TL ile 22 TL seviyelerine kadar yükseldiğini ifade ediyor.

Metro emlak çıtasını yükseltecek
Üsküdar-Sancaktepe metrosunun üstüne Alemdağ Caddesi'ndeki emlak değerlerini ciddi ölçüde artıracağını belirten Taşkın, yakın dönemde yaşanacak gelişmeler hakkında şunları söylüyor: "Bilindiği gibi Alemdağ Caddesi İstanbul Anadolu Yakasının ticari hareketliliği en yüksek noktalarından biri. Cadde oldukça uzun ve yaya dolaşımına elverişli. Ayrıca caddede her türlü alışveriş imkânı mevcut. Bu nedenle yakın ve uzak çevrelerden gelen çok geniş bir ziyaretçi kesimine sahip bulunuyor. Alemdağ Caddesi'nin altından geçecek olan ve inşaatı devam eden Üsküdar-Sancaktepe metrosu ise bu ticari hareketliliğe önümüzdeki yıllarda çok daha olumlu bir yönde katkı sağlayacak. Sonuç olarak perakende sektörü açısından sayılı caddelerden biri olan Alemdağ Caddesi'nde birkaç yıl içinde metronun açılmasıyla birlikte birim metrekare değerleri oldukça yükselecek."

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2014, 12:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153