banner171

Silah kaçakçılarına operasyonda mini cephanelik ele geçirildi

İstanbul’da silah kaçakçılarına yönelik yapılan 6 ayrı operasyonda, 3 Kalaşnikof tipi uzun namlulu silah, 16’sı kurusıkı 46 tabanca ve çok sayıda ucu açılmış namlu, tabanca sürgüsü ve mermi ele geçirildi.

Silah kaçakçılarına operasyonda mini cephanelik ele geçirildi
 İstanbul Organize Suçlarla Mücadele polisi, silah tacirlerine karşı operasyonlarını sıklaştırdı. Küçükçekmece'de düzenlenen ilk operasyonda, Kalaşnikof (AK-47) tipi 3 silah ve 750 mermi ele geçirildi. Kalaşnikof'ların Suriye'den getirildiği belirtildi. Operasyonda 5 şüpheli yakalanırken, Gaziosmanpaşa'da düzenlenen bir diğer operasyonda ise 3 şüpheli gözaltına alındı ve 5 tabanca ele geçirildi.

CEPHANELİK ÇIKTI

Arnavutköy'de silah ticareti yapan 2 şüpheliyle ilgili harekete geçen ekipler, bir kargoda 3 tabanca ele geçirdi. İl dışına gönderilen silahlarla ilgili çalışma yapan ekipler A.E.U ve T.A.'ya ulaştı. Şüphelilerin ev, işyeri ve otomobillerinde yapılan aramalarda 10 ruhsatsız tabanca, 11 kuru sıkı tabanca, 2 av tüfeği, 280 mermi ve 14 şarjör ele geçirildi.

Polis ekiplerince,  Eyüpsultan ve Bayrampaşa'da düzenledikleri 2 ayrı operasyonda ise kurusıkı silahların gerçek mermi atar hale getirildiği 2 atölyeye baskın düzenlendi.

Operasyonda, 5'i kurusıkı 10 ruhsatsız tabanca, 21 şarjör, 21 tabanca sürgüsü, 150 ucu açılmak için hazırlanmış namlu ele geçirildi.

SİLAH KALIPLAR ELE GEÇİRİLDİ

Silah ticareti yapan bir şebekeye yönelik düzenlenen son operasyon ise Avcılar, Bayrampaşa, Eyüpsultan ve Silivri'de gerçekleştirildi. 

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2020, 16:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153