banner171

Tarihi Davutpaşa Hamamı Eğitim Yuvası Oluyor

Osmanlı Ordusu’na hizmet eden Davutpaşa Hamamı, İstanbul İl Özel İdaresi’nin yenileme çalışmalarının ardından üniversite öğrencilerinin eğitim yuvası olacak.

Tarihi Davutpaşa Hamamı Eğitim Yuvası Oluyor

İstanbul İl Özel İdaresi’nin tarihi yapıları yıpranmışlığından kurtaracak restorasyon projeleri içerisinde yer alan Davutpaşa Hamamı’nın yenileme projesi devam ediyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü içerisinde yer alan Davutpaşa Kışlası’nın bir parçası durumundaki tarihi hamamın restorasyon çalışmaları kapsamında bugüne kadar, hamam üzerine geçici çelik çatı yapılması, duvarların aslına uygun hale getirilmesi, tünel kısmının yeniden canlandırılması, hamam içerisindeki büyük kubbenin askıya alınması, hamam cephesinin güçlendirilmesi gibi dış kısım yenileme çalışmaları yapıldı.
 
Hamamın yenileme çalışmalarının ikinci bölümünde ise iç kısım yenileme serüveni başlayacak. Yapının devamı niteliğinde bulunan kütüphane ve derslik olarak kullanılan bölümleri de restorasyon kapsamına dahil edilerek, yenilenecek.
 
Tarihte Davutpaşa Hamamı olarak askerler tarafından kullanılan mekan, İstanbul İl Özel İdaresi’nin yenileme çalışmalarının ardından üniversite öğrencilerinin eğitim yuvası olacak. Yapı orijinal haline getirilerek, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Sanat Tasarım, Görsel İşitsel Performans Mekanı ve bununla bağlantılı olarak atölye çalışmalarının yapılacağı bölümlere dönüştürülecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153