banner171

TOKİ'nin İstanbul'daki Kentsel Dönüşüm Projeleri !

TOKİ başkanı İstanbul'daki kentsel dönüşüm projeleri hakkında açıklama yaparken Kayabaşı'nın bu projelerde kilit görev göreceğini belirtti.

TOKİ'nin İstanbul'daki Kentsel Dönüşüm Projeleri !
 TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, ''Bana göre bundan sonra İstanbul'un öncelikli ihtiyacı yeni konutlardan ziyade rezerv konutlar yaparak İstanbul'da kentsel dönüşümü sağlamaktır. Yeni konutlarla bütün sosyal konut ihtiyacını karşılamaktan ziyade yapacağımız konutlarla kentsel dönüşüm odaklı çalışmaktır, biz ona motive olmuş durumdayız.
Kayabaşı bölgesinde iki tür konut yapıyoruz. Bir gelir elde etmek bir de orta gelirli grup için... Bunların tamamını kentsel dönüşüm odaklı rezerv konut olarak kullanacağız. Diyelim ki bir ilçemizde, Gaziosmapaşa'da, Bağcılar'da oturan bir vatandaşımız kentsel dönüşüme tabi tutulduğunda şöyle bir bölge düşünün; bin konut var, siz burayı kentsel dönüşüme tabi tuttuğunuzda mecburen nüfusu desantralize etmeniz gerekir. Öyle bir yerdir ki zaten kötü bir yapı stoku vardır. Orada rızaya dayalı dışarıdan, mesela Kayabaşı bölgesinden isteyenlere yeni konut vereceğiz. Bu bana göre önemli. Kentin dönüşmesi lazım.”


Gaziosmanpaşa, Esenler, Güngören, Üsküdar, Beyoğlu, Bayrampaşa ve Bağcılar.

İstanbul'da kentsel dönüşüm konusunda 2016'da çok daha aktif olacağız. Kentsel dönüşümde kar hedefi gütmüyoruz. Şu anda 7 ilçe ile sonlanma aşamasına gelmiş, bir ay içerisinde ihaleye çıkacağımız yerler var. Bunlar Gaziosmanpaşa, Esenler, Güngören, Üsküdar, Beyoğlu, Bayrampaşa ve Bağcılar.” 

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2016, 13:26
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sami SEZER
Sami SEZER - 8 yıl Önce

kentsel dönüşümler aslına uygun yapılmıyor sadece eskiler yenileniyor bu dnüşümün adı kensel rant oluyor halbükü kentsel dönüşüm deyince benim aklıma yeni projelerle yenilemeler geliyor sokakların dar sokakların genişletilmesi yürüyüz alanları otoparklar vs.olması gerekiyor bu değişiklikler yapılmadığı sürece kensel dönüşüm şartları yerine getirilmemiş sayarın ben bu yeniliği yetkililerin bu çalışmaları birdaha düşünmelerini ranttan önce kime ne kazandırırım dan önce ülke çıkarlarını düşünerek halkın daha huzurlu yaşayabileceği mekanların yapılmasını planlamalıdırlar diye düşünüyorum

SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153