banner171

Topbaş Bayraktar Hakkında Suç Duyurusu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, TOKİ eski Başkanı Erdoğan Bayraktar ve Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Topbaş Bayraktar Hakkında Suç Duyurusu

YTÜ Rektörlüğü ile TOKİ arasında 6 Ağustos 2010’da bir protokol imzalandı. Protokole göre, üniversitenin İstanbul Davutpaşa Yerleşkesi’nde TOKİ’ye 60 bin metrekare bina inşa ettirecek olan Rektörlük bunun karşığında da tapusu üniversitede olan Çağlayan’daki bir araziyi TOKİ’ye devretti.

İddiaya göre, bu devirin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis kararıyla arazinin imar haklarını genişletti. TOKİ’nin gelir paylaşımı yöntemi ile satışa çıkardığı, YTÜ’nün İstanbul Çağlayan'daki 6.8 dönümlük arsasına, en yüksek teklifi, Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO)- Nurol İnş. ve Tic. AŞ iş ortaklığı verdi. 13 Ocak'ta yapılan ilk ihaleye 19 firma teklif sunarken, ikinci aşamaya 15 firma katıldı. Bunlardan biri teşekkür mektubu verirken, 3'ü ihaleden çekildiğini açıkladı, 11 firma teklifte bulundu. Arsa için en yüksek teklifi, 260 milyon liralık toplam hâsılat geliri üzerinden, yüzde 43 pay karşılığı 111,8 milyon lira ile Nurol verdi. Firma ayrıca, toplam hâsılatın 260 milyon lirayı aşması halinde, aşan gelirin yüzde 43'ünü de TOKİ'ye verecek.

-MECLİS KARARI YAGIYA TAŞINDI-

Yapılan bu devir tokuş işlemi için de Şişli Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Dursun Çaltı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Meclis üyesi Hüseyin Sağ, Kadir Topbaş, Erdoğan Bayraktar ve Rektör Prof. Dr. İsmail Yüksek hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Söz konusu arazi geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışına yaptığı İstanbul Adalet Sarayı’na yaklaşık 500 metre uzaklıkta olması da dikkat çekti.
Arazinin İstanbul’un çok değerli bir alalında bulunduğunu belirten
Sağ, işlemin hukuksuzluk olduğunu savundu. Sağ, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin söz konusu arazi için verdiği imar kararının iptal edilmesi içinde İstanbul 3. idare Mahkemesi’ne dava açtıklarını belirtti.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153