banner171

Topbaş: Gaziosmanpaşa’dan metro ile denize

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Gaziosmanpaşa’da Küçükköy Kapalı Spor Salonu ve Gençlik Merkezi’nin temel atma törenine katıldı.

Topbaş: Gaziosmanpaşa’dan metro ile denize
 İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Gaziosmanpaşa’da Küçükköy Kapalı Spor Salonu ve Gençlik Merkezi’nin temel atma törenine katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Gaziosmanpaşa'da Küçükköy Kapalı Spor Salonu ve Gençlik Merkezi'nin temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Topbaş, "Mecidiyeköy'den Kabataş istikametine olan metro hattının da ihalesini yaptık. Bunun sayesinde sizler Gaziosmanpaşa'dan metro ile denize ulaşmış olacaksınız" dedi.

Gaziosmanpaşa'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Küçükköy Kapalı Spor Salonu ve Gençlik Merkezi'nin temel atma töreni düzenlendi. Törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gaziosmanpaşa AK Parti İlçe Başkanı Şahin Pirdal, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören alanında öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Topbaş, öğrencilerle birlikte bol bol fotoğraf çektirdi. Osman Gazi Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin açtığı "Bizim de Kadir ağabeyimiz var" yazılı pankart renkli görüntülerin oluşmasına sebep oldu.

"MECİDİYEKÖY-KABATAŞ METROSUNUN İHALESİ YAPILDI"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak, Gaziosmanpaşa'ya yaptıkları yatırımlardan bahseden Kadir Topbaş, şunları söyledi: "Biz Gaziosmanpaşa ilçemize yatırım yapmaya devam ediyoruz. Burada yaşayan vatandaşlarımız yakın gelecekte burada olmaktan mutluluk duyacaklar. Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı, Gaziosmanpaşa ilçesinden geçmektedir. Mecidiyeköy'den Kabataş istikametine olan metro hattının da ihalesini yaptık. Bunun sayesinde sizler Gaziosmanpaşa'dan metro ile denize ulaşmış olacaksınız."


"VEZNECİLER'DEN 3. HAVALİMANINA METRO"

Edirnekapı-Sultançiftliği tramvayını kısmen yer altına aldıklarını ifade enden Topbaş, "Buna rağmen, gerçek çözümün metro olacağını söylemiştik. Şimdiki proje çalışmalarımızda Vezneciler'den, Arnavutköy üzerinden de 3. havalimanına gidecek bir metroya dönüştürme çalışmamız sürmektedir. Böylece bu metro hattı ile hem Vezneciler'e, oradan Taksim istikametine ve Marmaray'a ulaşma imkanı olacak. Artık medeni kentlerdeki ulaşım sistemlerine Gaziosmanpaşa da ulaşmış olacak. Gece gündüz demeden bu şehre hizmet etmenin gurunu yaşamaktayız" dedi.

"22 MİLYON TL'LİK DEV TESİS"

"Yarınlarımız olan siz sevgili öğrenciler bugüne tanıklık ediyorsunuz" diyen Topbaş, "Yapılan bu yatırımla gelecekte hayırla yad edeceksiniz. Yani sizin rahatlıkla spor yapacağınız, vakit geçireceğiniz ve 3. Bir adres olarak gelip gideceğiniz önemli bir tesise kavuşuyorsunuz. Yaklaşık 22 milyonluk bir yatırım bu tesis" şeklinde konuştu.

"ULAŞIM İÇİN EN KÖKLÜ ÇÖZÜM METRO"

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ise ilçenin şehir entegrasyonu ve ulaşım noktasında sıkıntıları olduğunu ifade ederek, "Bizlere ilettiğiniz sorunları, Başkan Kadir Topbaş'a aktardığımız zaman metronun köklü bir çözüm olduğunu ısrarla vurguladı. Geçen yıl Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'ın katılımı ile temeli atılan, Türkiye'nin en büyük projesi hayata geçirilmesi için start verildi. Bu proje şuanda Gaziosmanpaşa'mızın en önemli projesi olarak devam etmektedir. Bu metro projesinin 4 ayrı istasyonu ilçemizde bulunuyor" dedi.

Yapılacak olan spor kompleksinin içerisinde, basketbol sahası, voleybol sahası, pilates salonu, fitness salonu ve 750 seyirci kapasiteli tribün yer alacak. Ayrıca 283 araç kapasiteli yer altı otoparkı, 1050 adet pazar tezgahı alanı, 2 bin 720 metrekare Gençlik Merkezi spor kompleksinin içerisinde bulunacak.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2015, 18:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153