banner171

Kongreden sonra...

Ak parti İstanbul il başkanlığının kongresinin ardından, partinin  teşkilat mensubu arkadaşlarlarımızla yaptığımız kongrede çıkan liste üzerineki değerlendirmelerimizde Gaziosmanpaşanın il başkanlığında temsil açısından  zayıf kaldığı sonucu ortaya çıktı.

Teşkilat başkanı ve İl başkanının Gaziosmanpaşalı olduğu bir partide en azından 50 kişilik yönetime bir veya iki kişinin girmesi bekleniyordu.Ancak listeye sadece Av.Murat Atım girebildi ki , Murat başkan da Sultangazi Kurucu ilçe başkanı olması sebebiyle Sultangaziyi ve Sultangazilileri temsil ediyor listede.

Gaziosmanpaşa ilçe başkanı Şahin Pirdal’ın yakın ekibinden il yönetimine girebilen olmadı.Bazı partililerin il için çalışma yaptığı ancak sonuç alamadıkları konuşuluyor.

Gaziosmanpaşa belediye başkanı Hasan Tahsin Usta'nın il yönetimi ile alakalı hiçbir çalışma yapmadığı yakın çevresi tarafından dile getiriliyordu.

Geçen dönem il yönetiminde bulunan Zekiye Çapan’ın Milletvekili adaylığı sebebiyle il yönetimine aday olmadığı zaten bilinmekteydi.

İsmail Ergüneş’in il yönetimine girmesine kesin gözüyle bakılıyordu.Genel merkez delegesi olarak seçilmesiyle , partiyle herhangi bir sorunu olmadığı ve Milletvekili adayı olacağı iddiaları oldukça kuvvetlendi.

Mahmut Yeter’in ismi son dakikalara kadar il yönetim kurulu  listelerinde  geçmesine rağmen , o da kendisine ancak Genel merkez delege listesinin yedeklerinde yer bulabildi.

Erhan Erol’un genel merkez delegesi olarak tekrar seçilmesi ,Erhan Başkan’ın partinin üst kademeleriyle ilişkilerinin hala çok sağlam olduğunu göstermektedir.Erhan Erol’un milletvekilliği kimse için sürpriz olmamalı.

Süleyman Soylu’nun ismini Genel merkez delege listesinde görmeyince  şaşırmadım desem yalan olur.Demek ki Süleyman Soylu İstanbul’dan aday yapılmayacak galiba .Aziz başkanın bu bölgeden adaylığı kesin gibi , onun haricinde herkesin bu bölgede listeye girmesi için oldukça çok çalışması gerekecek gibi.
 
YORUM EKLE

banner208

banner148

banner150

banner153