banner171

Lanet olsun böyle futbola

 26.Kasım 2016 Cumartesi günü İlçemiz  takımlarından Çayırgücü Spor un Okmeydanı Fetih Spor ile Okmeydanı Fetih sahasında oynadığı maçta yaşanılan olaylar İlçemizin tüm takımlarını derinden üzmüştür.


Bununla ilgili İlçenin tüm takımları biraraya gelerek tepkilerini dile getirmiştir. Bu müsabakada yaşanılan olayların bir kez daha yaşanmaması için diliyoruz ki önemli yaptırımlar uygulanır.

 Çok kıymetli kulüp yöneticileri , takım çalıştırıcıları , futbolcu kardeşlerimiz , takımlarımızın taraftarları futbolun içerisinde olan herkes bu oynanan maç ta yaşanılan olaylar olacak gibi değil. Yaşanılanları dinlediğimizde lanet olsun böyle anlayışa , lanet olsun böyle futbola diyerek yüreğim cız etti.
Bu tür olayların çıkmasına bir anlamda sebep olan sözüm ona yönetici arkadaşım , düşün ki oğlun top oynuyor ve sabah evden çıkarak maça gidiyor. Maç esnasında yemediği küfür kalmıyor. Maç esnasında sırtında yumruklar ile maç değil dövüş ediyor. Maç bitmek üzere sahanın kapısı açılıyor ve 70-80 kişi oğlunun oynadığı takımın futbolcularına saldırıyor ve o futbolcular on m2 yüksekliğinde tellere çıkmaya çalışıyor. O çocuklar darp ediliyor. Kaça bilen depolara , mezarlıklara kaçarak kendini kurtarmaya çalışıyor ve çıplak vaziyette taksiye atlayarak kulübüne gitmeye çalışıyor.
Beyler , bu müsabakada yaşanılanlar çok önemli lütfen bunlardan dersler çıkaralım. Öncelikle bu olayların çıkmasına zemin hazırlayanların vicdanlarıyla hesaplaşmaları gerekiyor.  Böyle bir şey olabilir mi ? Gencecik çocuklarımıza yazık değil mi ? 
Futbolun içerisinde küme düşmekte var şampiyon olmakta var. Bunlar gelip geçici şeyler öneml olan sağlıklı , centilmenlik içerisinde , dosthane ilişkilerle gençlerimize spor yaptırmak olmalı. Altı tane gencimizin darp edilmesi , yaralanması , yaşadıkları olaylar sebebiyle hayat boyu unutamayacakları bu korku dolu anlar senin şampiyonluğundan da , küme düşüp düşmemenden de çok önemlidir beyler.
Birçok kulüp biliyorum inanılmaz paralar harcayarak takım yapıyorlar. Takımlarını desteklemeye gelen onbeş yirmili yaşta ki gençlere içki parası , yemek  parası vererek takımlarını desteklemeye çağırıyorlar. Bu gençler içkiyi fazla kaçırdığında sahada oynayan takımın hangisinin kendi takımı olduğunu bile bilmiyor. Olay çıkartmak için sebep arıyorlar.
Futbol sahalarımızda bu tür ortamları yaşamak istemiyorsak öncelikle biz yöneticiler kendimize çeki düzen vermeliyiz.Biraz daha öteye gideyim yöneticiler mutlaka eğitim seminerlerine katılıp belge alarak yönetici olmalı. Takım çalıştırıcıları sizlere teslim edilen futbolcu kardeşlerimize önce centilmenliği , dostluğu , uzlaşıyı öğretin lütfen. Maçlarımıza gelerek rakibe küfür eden , hakemlere küfür eden , olay çıkartan taraftarlarımızı da maçlarımıza gelmemeleri için çaba sarfetmeliyiz.
Çayırgücü Spor Kulübümüze çok geçmiş olsun diyoruz. Onlara yapılan bu olayı tüm ilçemiz takımlarına yapılmış addediyoruz. 
Yetkilileri de bu olayı geçiştirip birkaç futbolcuya verilecek ceza ile örtbas etmemelerini örnek bir ceza verilerek bundan sonra olacak muhtemel olayların olmaması için caydırıcı olabilecek bir ceza verilmesini tüm GAZOSMANPAŞA KULÜPLERİ olarak bizler istemekteyiz
Lanet olsun böyle futbola
YORUM EKLE
YORUMLAR
VELİSERBEST
VELİSERBEST - 7 yıl Önce

çayırgücü spor kulübü ne yapılan saldırıyı kınıyorum.

banner208

banner148

banner150

banner153