banner171

Erdoğan: Türkiye'ye müjdeyle döneyim

Fransa'da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, fasıl açılması konusunda Fransa’dan adım atmasını istedi.

Erdoğan: Türkiye'ye müjdeyle döneyim
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande’yle görüştü. Görüşmenin ardından basın açıklaması yapan iki lider, Avrupa Birliği üyelik süreciyle ilgili umutlu konuştu.

ERDOĞAN: TÜRKİYE'YE MÜJDEYLE DÖNEYİM

Erdoğan, Avrupa Birliği üyelik fasılları konusunda Fransa'dan destek istedi. Erdoğan ''Fransa'dan üyelik konusunda yeşil ışık aldık bunun müjdesini de sayın Hollande verdi bize. Türkiye Avrupa müktesebatına en hazır ülkedir. Bugün değerli mevkidaşımdan böyle bir müjdeyi özellikle almanın da beklentisi içerisindeyim. Gerçi kendileri bir ışık yaktılar ama bu ışık diyorum biraz daha net olursa, flu olmasın, net olsun ve Türkiye'ye ben bu müjdeyle döneyim. Fransa'nın daha önce bloke ettiği fasıllarla ilgili adım atılsın. 51 yıllık beklenti kolay değil, artık bunu kıralım, aşalım ve Türkiye-AB bütünleşsin istiyoruz.'' dedi.
''Fransa ile olumlu görüşmeler yaptık. Özellikle ikili ilişkilerimizde Türkiye-Fransa gayet iyi bir seyir izliyor.''
HOLLANDE:

''İkinci konu da Avrupa konusu. Kuşkusuz sadece Fransa'dan değil başka yerlerden de gelen blokajlar vardı.
Ben gayet net olarak 22'nci ve 23'ncü başlıklar konusunda ilerleyebileceğimizi belirttim. Bu konularda da ilerleyebileceğimizi açık net şekilde dile getirdim. Türkiye ile olan ilişkiler ve genel yayınlanan rapor Avrupa'da olan ve dünyada olan her şeyi görüşüyoruz. İkili ilişkileri, bölgeyi görüşüyoruz. Hava ulaşım gıda sivil nükleer de önemli konular ama çok daha ileri götürebiliriz ikili ilişkilerimizi.
Türkiye'nin Avrupa ile içten bir diyaloğunun olması gerekiyor. Önemli olan üyelik olacak mı olmayacak mı kararlaştırmak değil, bu mümkün mü diye görüşmek gerekiyor.
Adalet insan hakları güvenlik gibi konuları Avrupa düzeyinde açmanın mümkün olduğunu biliyoruz ve bu mesajı verdim sayın Erdoğan'a.''
Kaynak : Haber7

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2014, 17:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153