banner171

Yetenek Sizsiniz'de İkinci Olan Baha'nın Ailesi Acun Ilıcalı'dan Birinciliği İstedi

FETÖ'nün tutuklu komedyen Atalay Demirci'ye oy verdirmesi nedeniyle 'Yetenek Sizsiniz' yarışmasında ikinci olan Baha Bayırlı'nın ailesi Acun Ilıcalı'ya çağrıda bulunarak birinciliği istedi.

Yetenek Sizsiniz'de İkinci Olan Baha'nın Ailesi Acun Ilıcalı'dan Birinciliği İstedi
 Acun Ilıcalı'nın düzenlediği "Yetenek Sizsiniz Türkiye" yarışmasının 2013 yıldaki finalinde FETÖ'nün tutuklu komedyen Atalay Demirci'ye oy verdirmesi nedeniyle 2'nci olan Baha Bayırlı'nın ailesi çocuklarının hakkının yenildiğini iddia etti.
ATALAY DEMİRCİ BİRİNCİ OLMUŞTU

FETÖ/PDY'nin medyadaki yüzleri arasında yer alan Atalay Demirci, 2013 yılında Acun Ilıcalı'nın sunduğu "Yeteneksizsiniz Türkiye" yarışmasına katıldı. Yarışmada 3 oyla ilk turu gecen FETÖ üyesi Atalay Demirci, yarışmanın finaline kadar geldi. Aynı şekilde memur bir ailenin çocuğu olan 5 yaşındaki minik baterist Baha da finale kadar yükseldi. Halk oylamasına gidilen yarışma sonrasında Atalay Demirci 1'inci olurken Baha Bayırlı ise 2'nciliği aldı.
FETÖ TARAFINDAN HAKKI YENİLDİ

Yarışmada aldığı birinciliğin ardından ekranlara hızlı bir giriş yapan Demirci, özel bir kanalda program sunmaya başladı. FETÖ tarafından bilinçli olarak medyaya yerleştirilen Demirci, ününe ün katmaya devam etti. Hızlı bir şekilde yükselmeye başlayan Demirci'nin 15 Temmuz başarısız darbe girişiminin ardından yapılan soruşturma kapsamında FETÖ'nün medya yüzü olduğu anlaşıldı. Polis ekipleri tarafından yakalanarak tutuklanan Demirci, mahkemede FETÖ üyesi olduğunu itiraf etti. Demirci'nin yarışma finalinde FETÖ/PDY tarafından SMS atılarak birinci olması sağlandığı da ileri sürüldü. Aynı yarışmada 2'nci olan minik Baha Bayırlı'nın da FETÖ tarafından hakkının yenildiği ortaya çıktı.
"ATALAY'DAN ALINSIZ BAHA'YA VERİLSİN"

Atalay Demirci'nin FETÖ itirafının ardından gazeteci Cengiz Semercioğlu tarafından Hürriyet gazetesinde yaşananları köşe yazısına taşıyarak "Yetenek Sizsiniz Türkiye" birinciliğin Demirci'den alınarak diğer finalist olan küçük baterist Baha'ya verilmesi gerektiğini yazdı. Tartışma konusu haline gelen birinciliğe Bahanın ailesi ise son noktayı koydu. Bayırlı ailesi Baha'nın geleceği için hakkı yenilmişse 1'ciliği verilmesi iyi olur dedi. Hiçbir şeyin farkında olmayan Baha'nın ise tek isteğinin survivor gitmek olduğunu açıkladı.
BAHA, ACUN'A SESLENDİ: SURVİVOR'DA YARIŞMAK İSTİYORUM

Bayırlı ailesi evlerinin bir odasını tamamen müzik odası yaparak Baha'nın müzik eğitimi almasını sağlıyor. Bateri çalmaya devam eden Baha, "Derslerim çok iyi 3'üncü sınıfa geçtim. En büyük hayalim uçmak, hızlı koşmak ve Dominik'teki survivor yarışmasına katılmak. Acun Abi, ben de Dominik Cumhuriyeti gidip survivor yarışmasına katılmak istiyorum. Orası nasıl bir yer görmek istiyorum. Bateri çalışmalarım çok iyi gidiyor toplam 4 yıldır çalışıyorum. Ben 2 yaşındayken küçük bir bateri aldılar çalmaya başladım daha sonra biraz büyüğünü aldılar şimdi çok büyük bir bateri setim var. Katıldığım yarışmada bana oy veren herkese teşekkür ederim" diyor.
"BAHA, BATERİ ÇALMAYA DEVAM EDİYOR"

Baha'nın babası Zekeriya Bayırlı, eski hayatlarına devam ettiklerini ifade ederek "Baha normal çocukluğunu yaşıyor halen. Biz orta gelirli insanlarız ben devlet memur bir insanım. Biz halen eski yaşantımızı sürdürüyoruz. Burası küçük bir yer Baha'da mutlu halen çocukluğunu yaşıyor. Bizde normal yaşantımıza devam ediyoruz. Bizim için halen hiçbir şey değişmedi. Baha bateri çalmaya devam ediyor. Helen kendi istediği gibi çalıyor bir ders almıyor. Biz bu sene Baha'yı piyano derslerine gönderdik. Notaları ve sesleri daha iyi algılaması için. Bu sene piyano çalmaya da başladı. Yeteneği bu yönde olduğu için bizde müziğe doğru yönlendiriyoruz. Elimizden geldiğince iyi yetiştirmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı" şeklinde konuştu.
"BİRİNCİ OLSA FARKLI DURUMDA OLABİLİRDİK"

Atalay Demirici'nin FETÖ tarafından SMS oyları ile birinci olduğunu arkadaşlarından öğrendiklerini kaydeden Bayırlı, şöyle konuştu: "Biz o dönem 2'nci olduk ve konu orada kapandı. Bizim isteğimiz dışında Baha bugün yine gündeme geldi. Hayırlısı neyse o olsun. Bizim pek bir çabamızda yok bu konu ile ilgili. İlk yarışmaya katıldığımızda final gibi bir hedefimiz yoktu. Baha televizyona çıksın ilerde kendini izleyeceği bir hatırası olsun istedik. O yüzde her yarışmaya gittiğimizde bir sonraki turu hedeflemedik. Ama Baha'nın kendi sevimliliği ve çabasıyla finale kadar geldik. 1'inci olsa farklı bir durumda da ola bilirdik. Kısmet şimdilik böyleymiş"
"BAHA'YA BİRİNCİLİK VERİLİRSE..."

Baha'nın annesi Duygu Bayırlı ise, çocuğunun geleceği için birinciliğin iyi olacağını düşündüğünü söyledi. Oğlunun hakkının iade edilmesini isteyen anne Bayırlı, şunları söyledi: "Arkadaşlarımızda bu yönde bilgiler geldi bizde haberlere baktık ve gördük. Baha'ya 1'incilik verilmesi ile ilgili çok güzel tepkiler var bize. Daha öncede de Baha'nın 1'inciliği hak ettiğini söylüyorlardı. O dönem için öyle bir şey düşünmedik. Baha 2'nci oldu ve kapandı olay. Bugün tekrar gündeme geldi. Bize bununla ilgili dönüş olursa Baha'ya 1'incilik verirlerse biz buna hayır demeyiz. Baha müzik yapmayı çok seviyor. Bizim bu isteğimiz sadece Baha'nın geleceği ve eğitim hayatı için. Zaten Baha'nın müzik kariyeri ve eğitimi için bir destek bekliyoruz. Çünkü Baha Memur bir babanın, işçi bir annenin çocuğu. Baha'ya destek olmaya çalışıyoruz ama maddi imkanlarımız el verdiği kadar yapa biliyoruz"

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2017, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153