banner171

Maksat Memlekete Hizmet İse;

Sevgili Dostlar;

Bir sohbetteki sözle ‘’Anadolu’yu yazmak; adıyla kaleme aldığım deneme yazımı; yurtiçi ve yurtdışından okuyup yorum yapan, beğenen, telefonla arayan, yanıma gelen, destek olan tüm dostlara teşekkürü borç bilirim. Bir yorumda Gebze’den Bedir ve Düzce’den Şefik, abi bizi de yazar mısın latifeleri işin tadı tuzu oldu. Bu fırsat için Gphaber ailesine ayrıca teşekkür ederim.

İnsanlarımız yetenekli olup tıpkı bir marangoz gibi el emeği ile işleyebiliyorlar hayatı. Yeteri kitap okumasa da İnsan;  hayatın getirdiği deneyimlerle yazabiliyor bazen. Tıpkı eskiden mektup yazmaya kağıt-kalem-zarf bulamayan İlkokulu zar-zor bitiren bir insanın; Lise, hatta Üniversite okumuş birine göre, el yazısının daha güzel ve muntazam olması gibidir bazen okumadan da yazabilmek. Sadece okumakla yazı güzel olsaydı; en güzel yazıyı Doktorlarımız yazardı değil mi ?

Bunları size anlatırken lise son sınıfta ‘Nasıl Bir Çevre, isimli kompozisyon yarışmasında o dönem okuduğum İldeki İl ikincisi olup ödülümü zamanın SHP’li Sn. Belediye Başkanından aldığımı hatırladım bir anda. O tarihteki paraya göre ödül olarak; (20.000 lira) adıma açılmış Ziraat Bankası hesap cüzdanı benim gibi bir öğrenci için, en az yirmi defa köfteciye gidebilmek sevinciydi. En güzeli de unutulmaz bir hatıra kaldı. O zamanlardan beri yazmak eksiği varmış içimde vesselam,,,

Girişte belirttiğim; destek olan sevgili dostlarım bir sonraki yazımda siyasete değinmemi istediler.   Sevgili Dostlar; her Trabzonlunun şehrinde sadece futbol konuşması gibi Türkiye’de gündem Seçim ve  saat  başı değişen gelişmeleri takip etmek artık zor oldu. Siyasi gelişmeler kitlesel algılara dönüşüp, herkesin kendi fikrine göre duymak istediği bir hale geldi. Anadolu coğrafyamız tarihiyle her daim Medeniyetin ve dünya düzenin beşiği olmuştur. Bu coğrafyadan yolu geçmeyen, medeniyet ve tarih yoktur. Avrupa ve dünyadaki birkaç günlük olay bizim ülkemizde neredeyse her gün yaşanmaktadır.

Bu günlerde her kesimden, hatta bütün dünyadan Ülkemizdeki siyasi gelişmeleri yorumlayan yazar-    çizerler harici; sosyal medyada milyon sayılarda insanımız Ülkemizdeki siyasi gelişmeleri yazıyor. Bir zamanlar büyüklerimiz bizi okula-işe gönderirken aman Haa evladım, sakın siyasete karışma, siyaset konuşma, okumana-işine bak dendiği zamandan; Şimdi herkes siyasetçi oldu.

Bu yerel seçimi kısaca şöyle özetleyebiliriz;

31 Mart seçimlerinde Ak Parti Cumhur ittifakıyla % 51,64  oy oranıyla Ülke genelinde birinci olup, Millet İttifakının aldığı % 37,57 aldığı oya karşın, 6.535 000 oy farkı atmıştır. Lakin bilinen beş Büyükşehir’i kaybetmesi 16 yıllık Ak Parti İktidar için kayıp oldu. 1994 yılında %25,19 ile İstanbul Belediyesini alan Sn.R.Tayyip Erdoğan; tüm Türkiye’ye örnek model ve hizmetle belediyecilikte çığır açmış; Türk milleti kendisini, sırasıyla Başbakanlık-Cumhurbaşkanlığı ve Devlet Başkanlığı’na taşımıştır. Yaptığı hizmetlerle halkın gönlünde dünyanın dilindedir.

Aziz-İstanbul 25 yıl aradan sonra  % 48,60’lık yükselen oya rağmen çok az farkla kaybedildi. Eskiden çöpü düzenli toplamak-işçilerin maaşını zamanında ödemek-akmayan suların akmasını sağlamak bile seçim kazanmaya yetiyordu. Şimdi kıtaları birleştiren denizin altından geçiren Tüneller, yapılan Metrolar-Köprüler-Viyadükler-Havalimanları-Otobanlar-Hastahaneler-Stadlar-Üniversiteler-Millet bahçeleri-Gökdelenler vs hizmetler seçimi kazanmaya yetmedi. İstanbul’u kazanan Millet İttifakı ne gariptir ki zamanında, İç ve Dış hainlerle birleşip bu şehirde terör estirip; Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Havalimanı-Avrasya Tüneli vs yapılmasın diye; Gezi parkı adı altında bu şehri ve insanların ekmek teknelerini yakıp-yıktılar. Ve bu ittifak şimdi sütten çıkmış ak kaşık gibi, masumane fakir-fukara edebiyatı yapıp, mazlum rolü oynayıp, temiz yürekli insanlarımızın oyunu yürütülen algılarla alıp biraz da çalarak; 25 yıllık hizmetlerin bir anda sahibi oluverdiler.

                                                                                                                                                                                                                                                        Bu işin sorumluları elbette bizden daha iyi düşünüyorlardır gelinen noktayı. Bu yerel seçimlerde halk Ak partiye oy verirken 16 yıldır Türkiye tarihinde görülmemiş hizmetleri, yürütülen algı operasyonlarıyla son bir yıldır yaşanan Ekonomik ve Sosyolojik sorunlara göre oy verdi. Halk diliyle kazanılan İstanbul’u kurallarla yönetilen siyasetle kaybeder olduk.

Rabbim ‘’Biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık,, diyor. (İsra suresi-13’te)  Garanti gözüyle görülüp seçim kazanılmaz. Artık o çalıştı-bu çalıştı şöyle oldu böyle oldu, hepsi geçti. Zamanında konuşulmayan, görülmeyen, çözülmeyen sorunlar yumak oldu. Bundan sonra herkes yoluna bakmalı. Bu fırsat iyi değerlendirilip yanlışlar düzeltilerek yola çıkılmalı. Algı teknolojisine dayalı yeni Seçim stratejisi ve yeni yol haritası belirlenmeli.

Kıssadan hisse odur ki; zamanın birinde Allah dostunu cahil halk taşlıyormuş. Taş atanlar arasında Allah dostunun bir arkadaşı da taşlayanlara katılıp taş yerine ona gül atıyormuş. Allah dostu gül atan dostuna dönüp; şu atılan taşlar bana hiçbir şey yapmadı da senin attığın Gül beni yaraladı demiş.       O yüzden bunca yapılan hizmet ve ahde vefanın unutulup karşı safa geçilmesi, sadece eleştirilmesi bu Dava’nın insanlarını ve Lider’ini üzer. Herkes şapkasını önüne koyup önce hatayı kendisinde aramalı. Sonrada geçmişe Ket vurup, yeni bir yolculuğa ,yeni bir bilet almalı. Sağlıcakla,,,

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hamza Esmer
Hamza Esmer - 5 yıl Önce

mustafa kardeşim elime diline sağlık yazin gayet açık ve güzel olmuş yanlız şunu söylemek isterim akp kurulduğu günden bugüne dek i̇lk on yıl haricinde akp sayın cumhurbaşkanımız sayesinde aldığı güveni etrafında bulunan kötü niyetli kişiler tarafından kaybetti adam kayirmalar istediği kişilere mesai vermeler istemediği kişiyi insan yerine bile koymayan bu idareciler akp'nin başarılı olmasını engellemek için gereken herşeyi yaptılar ben ve benim gibi binlerce kişi burada adam yerine bile koymayan bu yonetim zamanında deistirilseydi bu durumda olunmazdi hâlâ aktif olarak görev yapan birçok yönetici bu eziyete devam ederken insanlardan fedakarlık beklemek biraz abes olacaktır önce mahalle sonra ilçe sonrada il başkanı değiştirilmeli ve halkın çalışanın sesi duyulmalı bunları görmezden gelerek vatandaştan birşey beklemek biraz abes olacaktır.daha çok şey yazmak isterdim ama ne yazmaya karakter nede zaman var eğer yaptığım yorumu okursan benimle görüşmek dileğiyle hayırlı olsun allah muzaf

mustafa yağmurkaya
mustafa yağmurkaya - 5 yıl Önce

hamza kardeş sende haklısın lakin türkiyede siyaset ateşten gömlek hele doğru bi̇r şeyler yapmaya kalkarsan.netice olarak hepimizin kendi yaşadıklarına göre gördükleri sorunlar olabiliyor. yazının sonunda dediğim gibi bir şeyler düzelecekse kırmadan dökmeden zamanında yerinde müdahale gerekir. herkesi kusurlu görmek çözüm değil. doğru olan yolları kullanarak çözmek çok daha hayırlı ve çözücü olacaktır. amaç tekrar aynı sıkıntılar yaşanmasın.görüşürüz inşallah hürmetle.

banner208

banner148

banner150

banner153