banner171

Paso Şiddet ! Türk Futboluna Passo Lig’i getirdi…

 Sevgili hemşerilerim, sevgili okurlar bu köşeyi bana ayıran öncelikle Genel Yayın koordinatörü Gülsüm ŞAHİN’e teşekkürü bir borç biliyorum ve bu yeni görevinde başarılar diliyor. Allah’ın yardımcısı olmasını temenni ediyorum.
Futbolun içinden gelen genç bir kardeşiniz düşüncelerimi ve duygularımı ifade etmek istiyorum. Türk futbolu profesyonel anlamda 58 yıldır yerelde ve dünya arenasında yer almakta,yalnız yanlış giden bir süre içinde gelinen nokta pekte içler açısı değil.Türk futbolu ileri gitmesi gerekirken gerileyen Alisa harikalar diyarındaki karakter gibi yerinde saymakta.
Peki neden ?
Profesyonel konjektüre oturtulamayan bir zemin ile yola çıkıldığı takdirde sonuçları pek olumlu olmuyor. Taraftarın doyumsuzluğu yöneticilerin bilinçsizliği futbolcuların örnek teşkil etmeyen davranışları ister istemez biz çıkmaza şiddete meyilli bir toplumu tribünlerde buluşturarak holiganlaştırıyor.

Tribünlerde ölen gençler yaralananlar,maddi zararlar, manevi zararlar bu istenmeyen olaylara karşılık önleyici bir hukuk çerçevesi olmadığından büyüyerek herkes sarıyor ve dur diyen olmasına karşılık yaptırım olmamakta ve özgürce bildiklerini okumaya devam etmekteler.
Passolig uygulaması Türk futbolunun tribün nazarında devrim çıkışıdır. Taraftar kendinden bireysel anlamda sorumlu olduğu belgelenmekte ve tüm bilgileri sisteme giriş otomatik olarak yansımakta ‘’Karaborsayı da bir anlamda bitirecek olan sistem bedavacılığından önüne geçerek maddi anlamda tüm verilerde takip edilmiş olunacaktır.

Futbol spordur, mücadeledir,galibiyet,beraberlik,mağlubiyet,şampiyonluk,2.lik,neşe,hüzün tüm duyguların yaşanabileceği ortak bir mabeddir.Futbolda kin,düşmanlık,şiddet,saldırganlık yoktur.Bu kötü duygular olduğu takdirde herkes zarar görür.Büyük Bir Endüstri haline gelen Futbolu çirkinleştirmek isteyen herkesi kınıyorum.İnsanlarımıza spor ahlakı ve seyirci ahlakı (okullarda eğitimin temelinde verilmeli ) kötü düşünceli seyirciler disipline edilmeli ve uzaklaştırılmalı.
Passolig benim şahsım için olumlu adım, holiganlar için engelleyici bir karar kulüpler için endişeli bir karar,karaborsacılar için işsizlik, emniyet için sevindirici bir durum en önemlisi Türk futbolunun kazanması için atılan küçük bir adım.
Bu projeyi uygulayan nadir ülke futbol federasyonları ve kulüpler var.En azından bu zamana kadar atılan en büyük adım.Destek olalım beraber başaralım,eksiklikleri gidermek için talep edelim.
Yazımı büyük bir sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim.diğer yazılarda görüşmek ümidiyle sevgi ile kalın.
ERGİN AYGÜN
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet Ata
Mehmet Ata - 10 yıl Önce

yayıncılık hayatının hayırlı olmasını temenni ederim...

banner208

banner148

banner150

banner153