banner171

Referandum Ülkemize Hayırlı olsun diyelim.

Ülkemizin geleceği ile ilgili çok önemli bir süreçten geçiyoruz. 16.Nisan 2017 tarihinde yapılacak Referandum sonucunda sandıktan Evet veya Hayır çıkması durmunda neler değişecek.Anayasa değişikişliği nin daha sağlıklı olması için nasıl bir yol izlenebilir. Ülke de yaşanılan terör ve ekonomik kriz ne olacak.
Köklü bir Anayasa değişkliği için öncelilke hükümet istifa etmeliydi. Anayasıyı değiştirecek yeni bir hükümet kurulmalıydı. Anayasa değişikliği için kurulan hükümet de akademisyenler , hukukçular ,odalar ,stk larından da görüşlerini alarak tüm siyasi partilerin desteğiyle Anayasa değişkiliği olsaydı sanırım çok daha doğru ve iyi olurdu. Böylece güçlü bir ülke olarak dünyaya sesimiz duyurmuş olurduk.
Maalesef böyle omadı...
Anayasa da değişecek olan 18 madde ile ilgili , köyde ki Veli Amca , Gecekonduda ki Ayşe Teyze , Kahvedeki Ahmet Dayı , sokataki Genç Yunus , Emekli Osman Dedemiz ne kadar bilgilendiriliyor , ne kadar bilgiliendirilecek merak ediyorum.
Bu değerli seçmenlerimiz mutlaka bir türlü bilgilendirilecektir , Tv lerde yorumcu olarak karşımıza çıkan Üniversite Öğretim görevlileri , konusunda uzman hukukçular , siyasetçiler çok ayrı telden çalıyorlar onlar bile konuyu ya anlayamamışlar ya da anlamak istemiyorlar.
Durum böyle iken sandıkta nasıl oy verilecek hala muamma... Görünen o ki sonuç Evet de olsa , Hayır da olsa birbirine çok yakın oaranda çıkacak. Yani Ülke nin yarısı ya kabul edecek , ya da kabul etmeyecek. Bu durumun sonucunda neler olabilir bir yığın soru işareti...
Gazetelerden , Tv lerden aldığımız yorumlara göre ülke nin yasama ve yürütmesi ağırlıklı olarak bir kişiye teslim edilecekmiş. Ülke nin bütçesi bir kişiye teslim edilecekmiş. Meclisi fesh etme iki duadak arasından çıkacak sözle olabilecekmiş. Milletvekillerini partili Cumhurbaşkanı tespit edecekmiş. Yetki ve güç bir elde olursa istikrar artacakmış. Daha çabuk kararlar alınabilecekmiş. Yorumlar özetle böyle.
Ülke de yaşanılan terör olayları sebebiyle , binamdaki komşum , alış veriş yaptığım manavım , kasabım , fırıncım, büfem, akrabalarım arkadaşlarım , dostlarım sakın ola provakasyonlara gelmeyelim. Bizler tüm sıkıntılarımızda yan yana olacağız. Birbirimizin hastalıklarında , cenazelerinde birbirimize destek olacağız. Düğünlerimizi , Bayramlarımız birlikte yapacağız. Lütfen birbirimize anlayışlı olalım. Saygı ve Sevgi ile birbirimize yanaşalım.
Ekonomik kriz ömrümüzün sonuna kadar devam etmeyecek. Mutlaka son bulacak. Sonrası ülkemiz Bilim ve Teknoljiye yapacağı yatırım ile kalkınacaktır. Geçmişten ders alarak çimentoya , demire çok fazla yatırım yapılmamalı diye düşünüyorum. Ülke nin geneline yatırım yapılarak büyük şehirleri yaşanmaz hale getirmeyelim lütfen.
Referandum ülkemize Hayrılı olsun diyelim.
YORUM EKLE

banner208

banner148

banner150

banner153