banner171

Akaryakıt istasyonlarına operasyon

Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca 34 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 41 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi ve 14 akaryakıt istasyonu hakkında işlem başlatıldı.

Akaryakıt istasyonlarına operasyon
 Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca 34 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 41 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi ve 14 akaryakıt istasyonu hakkında işlem başlatıldı.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 200 personelden oluşan 22 ekip, riskli olarak tespit edilen bölge ve güzergahlardaki 624 akaryakıt istasyonunda 1 hafta süre ile "ulusal marker" denetimi gerçekleştirdi. Bazı istasyonlarda ise adli makamlardan alınan izinle gizli tank ve düzenekleri tespit amacıyla kazılar yapıldı.

Yapılan denetimlerde 41 bin litre motorin ve benzin olarak piyasaya arz edilmeye hazır kaçak akaryakıt ele geçirildi ve 14 akaryakıt istasyonu hakkında adli ve idari işlem başlatıldı.

- Satışlar gün sonunda siliniyor

Operasyonlarda çok ilginç kaçakçılık yöntemleri de ortaya çıkarıldı. Samsun yolundaki bir istasyona müşteri gibi giden ekipler, LPG tabancalarına bağlı olması gereken ödeme kaydedici cihazın ofiste bulunan dizüstü bilgisayara bağlanarak, bir yazılımla satış bilgilerinin silindiğini görmesi üzerine olaya müdahale etti.

Söz konusu yazılımın incelenmesi sonucunda, akaryakıt istasyonuna yakıt almak için gelen müşteriye satış yapılıp fiş verildiği ancak gün sonunda satışların silindiği ve yazar kasadan alınan raporlarda bu satışların görülmediği tespit edildi.

Diğer bir akaryakıt istasyonuna yapılan operasyonda, ağustosta kaçak akaryakıt satması nedeniyle mühürlenen istasyonunun, akaryakıt satışına devam ettiği tespit edildi.

Denetim esnasında proje harici ilave pompa kurarak kaçak akaryakıt satışı yapmaya devam ettiği anlaşılan istasyonun ilave pompası mühürlenerek faaliyetten men edildi. Kaçak akaryakıt alımı yapan araca da el konuldu.

Diğer taraftan, 5 akaryakıt istasyonunda akaryakıt harici ürünler ile jet yakıtı karışımlarından elde edilen kaçak yakıta el konuldu. Söz konusu istasyonların faaliyetleri durduruldu.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2014, 13:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153