banner171

Antalya'da Gaziosmanpaşa'ya Organ Bağışı

Beyin ölümü gerçekleşen 49 yaşındaki Cemile Çekici'nin organları vasiyeti üzerine bağışlandı Çekici'nin organları, Bursa, Ankara ve İstanbul'daki hastalara nakledilecek.

Antalya'da Gaziosmanpaşa'ya Organ Bağışı
Kurban Bayramı'nın birinci günü beyin kanaması nedeniyle Antalya Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılan hastanın beyin ölümünün gerçekleşti.
Çekici'nin kızı Zahide Çekici, annesinin bir süre önce vefat eden bir komşusunun organlarını bağışladığını kendisine söyleyerek, organlarının bağışlanmasını vasiyet ettiğini belirterek, "Bizler vasiyet üzerine organları bağışlıyoruz ancak böyle bir vasiyet olmasaydı bile aynı durumda bu bağışı yapardık. Organ bekleyen insanlardan birinin dahi hayatını kurtarmak, onları hayata bağlamak çok güzel bir duygu" diye konuştu.

Cemile Çekici'nin karaciğerinin Bursa Uludağ Üniversitesi'ndeki bir hastaya, bir böbreğinin İstanbul Gaziosmanpaşa Hastanesi Nakil Merkezi'ndeki bir kişiye, akciğerlerinin İstanbul Koşuyolu Nakil Merkezi'ndeki bir hastaya, diğer böbreğinin de Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'ndeki bir kişiye nakledileceği öğrenildi.

























AA

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2014, 20:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153