banner171

Bakanlık harekete geçti! Yüzbinlerce kişiyi kapsıyor

Bakanlık yüz binlerce kişinin beklediği yeni Sosyal Güvenlik Kurumu tedbirlerini açıkladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk “Kronik hastalığı bulunan sigortalılarımızın sağlık raporları ve reçeteleri ikinci bir duyuruya kadar geçerli sayılacak. Tek hekim tarafından 10 güne kadar rapor verme süresi 14 güne çıkarıldı” dedi.

Bakanlık harekete geçti! Yüzbinlerce kişiyi kapsıyor
 Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yeni tip koronavirüs ile mücadelede tedbirleri kapsamında açıklama yaptı.
Bakan Selçuk şunları söyledi, 'Bakan Selçuk, Sosyal Güvenlik Kurumu tedbirleri kapsamında, “Kronik hastalarımızın 1 Mart ve sonrasında süresi dolan sağlık raporları ve reçeteleri ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacak.

Yeniden reçete düzenlemelerine gerek kalmayacak. Kronik hastalığı nedeniyle sağlık raporuna dayalı olarak ilaç ve tıbbi malzeme alan hastaların yeniden reçete düzenletmelerine de gerek kalmayacak. 

Tek hekim tarafından 10 güne kadar rapor verme süresi 14 güne çıkarıldı
Vatandaşları, Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs riskine karşı önerilen 14 kurala hassasiyetle uyması konusunda uyaran Bakan Selçuk, 14 gün karantina süresini anımsatarak, “Yurtdışından gelen vatandaşlara, Z03.8 ve Z03.9 tanıları halinde tek hekim tarafından 14 güne kadar istirahat / iş göremezlik raporu verilebilecek ve iş göremezlik ödeneği SGK tarafından karşılanacak.” ifadelerini kullandı. Böylelikle tek hekim tarafından tek seferde 10 gün verilebilen rapor süresi 14'e yükselmiş oldu.'




Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2020, 13:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153