banner171

Günde 2 bardak süt kilo alımını önlüyor

Prof. Dr. Neriman İnanç, düzenli olarak günde 2 bardak içilen sütün kilo alımını önlediğini açıkladı.

Günde 2 bardak süt kilo alımını önlüyor
 Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, düzenli olarak her gün tüketilen 2 bardak sütün, düzensiz ve sağlıksız beslenme ile alınan kiloları önlemede önemli bir rol oynadığını belirtti.

''SÜT KİLO ALIMINI ÖNLÜYOR'''

Sağlıklı olmak için vazgeçilmez besinler arasında yer alan sütün aslında hayatın her döneminde mutlaka tüketilmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. İnanç şöyle konuştu:"Fazla kilo neredeyse çağımızın temel sorunu. Kilo sorununun minimum düzeye inmesi için sağlıklı ve uzun süre tok tutan glisemik indeksi yüksek yiyecekler tüketilmesi öneriliyor. Düzenli olarak her gün içilen 2 bardak süt de düzensiz ve sağlıksız beslenme ile alınan kiloları önlemede önemli.”

Kış hastalıklarından koruyor
Ayrıca kış mevsiminde bağışıklık sisteminin zayıflaması sonucu üst solunum yolu enfeksiyonlarında bir artış olduğunu dile getiren Prof. Dr. İnanç, içeriğinde 40'tan fazla besin öğesi bulunan sütün, grip, soğuk algınlığı ve farenjit gibi kış hastalıklarının önlenmesinde oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2016, 13:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153