banner171

Müezzinoğlu'ndan hastanelere 10 yıllık hedef

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 'Türkiye, son 10 yılda bütün hastanelerini sıfırdan yenileyen dünyada tek ülke olacak.' dedi.

Müezzinoğlu'ndan hastanelere 10 yıllık hedef
 Müezinoğlu: Son 10 yılda hastanelerini yenileyen dünyada tek ülkeyiz
Müezzinoğlu,Edirne’nin Keşan,Enez ve İpsala ilçelerinde ziyaretlerde bulundu. Keşan’da Gençlük Merkezi’nin temelini atan Müeezinoğlu, Enez ilçesinde sorunları dinledi,İpsala ilçesinde 30 yataklı devlet hastanesi’nin temel atma töreni ile fuar açılışına katıldı. Müeezzinoğlu,buralarda yaptığı konuşmalarda , 32 bin yatak kapasiteli hastanelerin 2016 yılı sonu itibari ile hizmete gireceğini duyurdu.

Müezzinoğlu, konuşmalarında şunları söyledi:"Bu yıl ihalesini yapacağımız 12 bin yatak kapasitesi 2017 sonunda hizmete girmiş olacak.Diğer taraftan 2017 yılında 24 bin yataklı şehir hastanelerimizin ihalelerini yapacağız ve 2018 de hizmete girecek. Yani 2018’e geldiğimizde Türkiye bütün yataklarını son 10 yılda bütün hastanelerini sıfırdan yenilemiş dünyanın tek ülkesi olacak.130 bin yatak kapasitesini sıfırdan yapmış dünyada başka hiçbir ülke olamayacak. Bu ülke ile ne kadar onur ve gurur duysak azdır."
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, son günlerde yaşanan IŞİD protestoları ile ilgili olarak da gazetecilere açıklama yaptı. Bir siyasi partinin topluma ve vatandaşları sokağa çağırdığını ifade eden Müeezinoğlu, Kızılay ve halk otobüsü araçlarının yakıldığını, bir hastanenin acil servisinin basıldığını söyledi.

Müezinoğlu, şöyle devam etti: "Biz burada insana hizmet ediyoruz. Muhtemelen o olayları çıkaranlar da bir sıkıntıları olduğu zaman o acile gelecekler. Dolayısıyla insanlığın kabul etmeyeceği hiçbir yanlışı hiçbir vatandaşımız yapmamalı, o yapanlara karşı da emniyet güçleri ve hukuk gerekli cezayı vermeli. Bizim hekimlerimize, bizim acilde çalışan hekimlerimize baskı yapmaya korkutmaya, kırıp dökmeye, oraları talan etmeye hiç kimsenin hakkı yok. Bunlarla ilgili mücadelemizi en acımasız şekilde yapacağız." 

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2014, 20:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153