banner171

Ödemden kurtulmak için yiyin

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte daha sık görülmeye başlanan ödem şikayetiniz varsa uzmanlar ananas yemenizi öneriyor.

Ödemden kurtulmak için yiyin
 Uzman Diyetisyen İpek Ağca Özger ananasın içerisindeki bromelain enziminden dolayı kan dolaşımını hızlandırıp vücutta fazla birikmiş ödemi atmaya yardımcı olduğunu belirtti. Ananas sarı renk grubunda yer alan çok değerli bir meyvedir. Özellikle kadınlar ödem şikayetlerini çok sık yaşarlar ve bu gerçekten rahatsız edici bir durum olabilmektedir. Kadınlarda daha sık görülmekle birlikte; uzun yolculuklar sonrası veya bazı ilaçların kullanımı, sağlık durumundaki değişim gibi pekçok farklı faktöre bağlı olarak erkeklerde de ödem şikayetleri görülebiliyor. Özger; bu gibi durumlarda ananasın ilk akla gelen meyve olması gerektiğini söylüyor.
Selülit tedavisinde de etkili

Ananasın kan dolaşımını hızlandırdığı için özellikle kadınların korkulu rüyası olan selülitlerin tedavisinde de oldukça etkili olduğunu kaydeden İpek Ağca Özger; "Bir kalın dilim ananas bir porsiyon meyve yerine geçer. Ortalama 60 kalori enerji vermektedir. Aynı zamanda C vitamini ve Manganezden de oldukça zengindir ve bağışıklık sistemimizi güçlendirmede rolü büyüktür, bizi hastalıklara karşı korur" dedi.

Ara öğünlerde tüketebilirsiniz

Ananası ara öğünlerde tüketebilir, salatalara ilave edebilir veya ananastan bir tatlı da yapabilirsiniz. Ananasları ızgarada arkalı önlü ızgaralayıp, tarçın ilave edip bu şekilde lezzetlendirip, yağsız dondurmayla beraber servis edip tüketebilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2016, 12:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153